Спомняте ли си красивата, синеока Ясмин Блийт, която през 90-те години заедно с Памела Андерсън превърна целия червен бански в символ на сексапила? Тогава 30-годишна, Ясмин изпълняваше ролята на непоколебимата Каролин Холдън в популярния сериал „Спасители на плажа“. И макар кариерата й в Холивуд да приключи преди 20 години, днес 51-годишната Блийт продължава да вълнува папараците и нейните фенове, някои от които споделят, че не биха я познали, ако я срещнат на улицата.

Снимка: Getty Images

Последно Ясмин е била заснета да разхожда кучетата си в Лос Анджелис във вторник, а от перфектното й тяло няма и помен. Актрисата е облечена с рокля, суитшърт и чехли. И макар фигурата й да няма нищо общо с образа й на секси спасителка на плажа от сериала, медиите отвъд Океана коментират, че Блийт изглежда щастлива.

Ясмин е родена в Ню Йорк през 1968 година. Баща й, бизнес предприемач, е със смесен руско-еврейски и немски произход, а майка й, модел, е с алжирски корени. Когато е само на 10 месеца, Блийт прави своя дебют пред камера, като се снима в реклама на бебешки шампоан. Следват няколко фотосесии и заснемане на реклами за различни козметични брандове и списания. 12-годишна получава първата си филмова роля във „Hey Babe!“. На 16 се появява в сапунения сериал „Ryan's Hope“. Получава още роли в различни продукции, но истинската слава идва със сериала „Спасители на плажа“. Благодарение на участието си в него, Ясмин няколко поредни години присъства в списъците на редица престижни издания. През 1995 година списание People я нарежда сред 50-те най-красиви хора на планетата, а мъжкото издание FHM я нарежда сред 100-те най-сексапилни жени в света за всяка година от 1996 до 2001. По време на телевизионната си кариера тя продължава да работи и като модел, появявайки се по бански и бельо в различни реклами и фотосесии. Създава собствена линия бански костюми с името Yaz Wear.

Снимка: Getty Images

През 2001 година актрисата е арестувана за притежание на кокаин, след като предизвикала катастрофа в резултат на употребата му. При претърсването на колата, а в последствие и в хотелската й стая, е намерена още дрога. Осъдена е на 2 години пробация и 100 часа общественополезен труд.

Запознава се със своя съпруг – Пол Серито, собственик на стрийптийз клуб, в рехабилитационен център през 2000 година, където се лекува от зависимостта си към кокаина. Двамата се женят през август 2002 година.

 

Снимка: Getty Images