Снимките на хитовата кралска драма „Кралицата“ на "Нетфликс" ще бъдат преустановени от уважение към кралица Елизабет II, която почина на 8 септември на 96-годишна възраст, съобщи „Варайъти“.

Филмът на продуцента Питър Морган се основава на живота, кариерата и цялостното наследство на 96-годишната кралица, която служи на Великобритания в продължение на 70 дълги години като най-дълго управлявалият монарх в историята.

В официално изявление, направено минути след като Бъкингамският дворец съобщи за смъртта на кралицата, Морган заяви: "Короната" е любовно писмо към нея и засега нямам какво да добавя, само мълчание и уважение". Той добави още: "Затова и ние ще спрем да снимаме от уважение".

Следващият сезон на сериала се очаква да излезе в Netflix през ноември, като снимките за следващия сезон ще бъдат спрени от Морган, пише още БГНЕС.

По-рано режисьорът на "Короната" Стивън Далдри заяви, че ако сериалът все още се излъчва, когато кралицата почине, екипът ще го прекрати.

"Никой от нас не знае кога ще дойде това време, но би било правилно и уместно да покажем уважение към кралицата. Това ще бъде просто отдаване на почит и знак на уважение. Тя е световна фигура и това е, което трябва да направим. Тя е изключителна жена и хората ще бъдат разстроени", каза Далдри пред „Deadline“ през 2016 г.

По време на петте сезона на "Короната" в ролята на кралица Елизабет на различни етапи от живота ѝ се включиха различни актриси, като Клеър Фой, Оливия Колман и Имелда Стаунтън получиха шанса да представят историческия монарх. 

Вижте повече за кралица Елизабет II в следващите видеа: