Създателите на нашумелия сериал на "Нетфликс" за британското кралско семейство разкриха актьорите, които ще изиграят младите Кейт Мидълтън и принц Уилям в шестия сезон на проекта.

Двама актьори са одобрени за ролята на принц Уилям - Руфъс Кампа ще играе принца като юноша, докато Ед Маквей ще го пресъздаде, докато учи в университета Сейнт Андрюс. Образът на бъдещата херцогиня на Кеймбридж ще бъде въплътен на екрана от Мег Белами, уточнява "Дедлайн".

И тримата актьори са новаци, които преди това не са участвали в мащабни филмови или телевизионни сериали. Все пак Руфъс Кампа и Ед Маквей са известни със своите театрални изпълнения - Кампа участва в „Тайният дневник на Ейдриън Моул“ на Сю Таунсенд, а Маквей участва в пиесата „Лагерът на Зигфрид“ в лондонския The Old Vic Theatre). Мег Белами участва само в аматьорски проекти.

Петият сезон на "Короната" ще бъде пуснат в "Нетфликс" през ноември 2022 г. Сюжетът ще се фокусира върху брачната криза на принцеса Даяна и принц Чарлз през 90-те години.

Снимка: Getty Images

Снимките на последния шести сезон ще започнат през есента, пише още БГНЕС. Той ще бъде посветен на периода от 1997 г. до началото на 2000-те и ще покаже началото на връзката между принц Уилям и бъдещата му съпруга.