Всички искаме да празнуваме, когато свършим добра работа, но в условията на пандемия това не е толкова лесно. За да избегне забраните, наложени от немското правителство, режисьорката Лана Уашовски прибягна до не съвсем законен метод, за да организира парти за завършването на снимките на филма си, който ще излезе през 2022 г.

Снимките на „Матрицата 4“ бяха в Германия, където по закон са забранени събирания с повече от 50 души, в опит да се предотврати разпространението на COVID-19. Изключения правят дейности, които са одобрени от здравните власти, след като са гарантирали спазване на хигиенните изисквания. Такива са снимките на филм.

Снимка: Getty Images

За да може да организира партито, Лана Уашовски е обявила събитието като допълнителна сцена с празненство, която ще влезе в новия филм. На партито са присъствал Киану Рийвс, както и звездите и всички актьори от „Матрицата 4“, а гостите им са били регистрирани като статисти. На едно място са се събрали близо 200 души.

Вестниците „Билд“ и „Телеграф“ обаче съобщават, че на партито не е имало камери и по нищо не е изглеждало това да е за сцена от филм. Събитието е имало чисто социален характер и всички гости са били много превъзбудени след завършването на филма, който се очаква да е един от най-големите хитове през 2022 г.

Организаторите на партито са подходили внимателно към опасността от вируса и са направили предварително PCR тестове на гостите. Били са осигурени дезинфекционни материали, а всички поканени е трябвало да носят маски.

Въпреки това партито е в противоречие със законите на държавата и обявяването му за част от работния процес е измама. Още повече, че според източници на таблоидите, присъствали на партито, не всички са спазвали мерките и въпреки че са дошли с маски, повечето гости са ги свалили.

Засега не се знае дали ще има последствия за екипа на филма, но по всяка вероятност ще им се размине. Няма начин да се докаже, че партито не е било част от работния процес.