Музеят „Гревен" в Париж, който е специализиран във восъчни фигури на известни хора, наскоро бе подложен на критики заради скулптура на Дуейн "Скалата" Джонсън.

Някои хора се включиха в социалните мрежи, за да обвинят музея, че е "избелил" фигурата на звездата от "Черният Адам", като коментираха, че наскоро представената фигура страда от "меланинов дефицит".

Джонсън, чийто покоен баща, борецът Роки Джонсън, е чернокож новошотландец, а майка му, Ата Майвия, е самоанка, видя възмущението и го коментира на 22 октомври в социалните мрежи.

 

"За сведение, ще накарам екипа си да се свърже с нашите приятели от музея "Гревин" в Париж, Франция, за да можем да работим по "обновяването" на восъчната ми фигура с някои важни детайли и подобрения - като започнем с цвета на кожата ми", написа Джонсън.

Според сайта на музея "след като Дуейн Джонсън е бил избран на първото издание на наградите "Гревен", скулпторът Стефан Барет е трябвало да разчита на снимки и видеоклипове, за да създаде статуя, възможно най-близка до реалността, без присъствието на международната звезда".

"Направили са го да изглежда сякаш никога не е излизал на слънце през живота си. Прилича на Дейвид Бекъм или на член на кралското семейство. Вие поне проверихте ли в Гугъл как изглежда Скалата?", бяха коментарите на феновете.

В поста си в Инстаграм Скалата обещава следващия път, когато е в Париж, да се отбие за едно питие в музея при обновената статуя.