Шакира даде интервю за Billboard и разказа за тежката си раздяла с Жерар Пике, как й се е отразила тази ситуация и как сега децата й живеят в Маями.

"Чувствам се като котка, която има повече от девет живота. Всеки път, когато си помисля, че няма да се оправя, внезапно получавам втори дъх", казва тя. "Минах през няколко етапа: отричане, гняв, болка, разочарование, повече гняв, повече болка. Сега съм в етапа на оцеляване, просто издигам главата си над водата. И това е етапът на мислене, на наистина усилена работа. И когато имам време с децата си, наистина го прекарвам с тях".

Според певицата тя все още преживява раздялата, но вече се чувства по-добре. „Все още съм в период на размисъл. Все още прогонвам някои демони. Последните, които ми останаха“.

В интервюто тя споменава синовете си Саша и Милан, които премести от Барселона в Маями тази пролет.

Нещата им се случват много добре, те харесват това. В Барселона те носеха бремето да бъдат „деца на... (знаменитости)“ и медийната ситуация беше трудна за тях. На прага ни имаше папараци всеки ден.“

Според Шакира в САЩ те са много по-спокойни. „Тук те са нормални деца, които се радват на нормален живот. Училището трябва да бъде именно това: сигурно убежище, където могат да бъдат себе си. И тъй като са общителни и доста отворени, за тях беше лесно да се адаптират.“

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Според нея, самата тя е все още в процес на адаптация, признава също, че с времето умът й е станал „по-малко пластичен“, поради което й е по-трудно.

Шакира споделя, че предпочита сама да кара колата, като залага на практичността. "Карам истинска кола за футболни майки - Тойота Сиена. Никак не е секси. В къщата ми няма секси коли. Единственото секси нещо в къщата ми съм аз", пошегува се певицата.

Шакира каза още, че напоследък начинът й на живот се е променил: тя започна да напуска къщата по-често и да прекарва време с приятели, което се потвърждава от клюкарски колони и снимки на папараци.

"Наистина по-рано ме мързеше да излизам. Любимата ми дреха бе пижамата." Шакира дължи новия си начин на живот на сина си Милан, който е „фен на всички спортове“ и трябва да бъде воден на различни мачове. "Никога през живота си не съм била на толкова много спортни събития. А когато децата са с таткото, работя от сутрин до вечер и след това пия „Маргарита“ с приятели“.

Шакира добавя, че за нея е станало по-лесно да работи в Маями: в Барселона е имало проблеми, тъй като е било трудно да привлече там хората, от които се нуждаеше. Тук тя може да съгласува графика си с нуждите на децата, с които иска да прекарва възможно най-много време. "Моят приоритет е моят дом, моето семейство. Вярвах в "докато смъртта ни раздели". Вярвах в тази мечта и мечтаех за деца", каза тя.