В края на 2020 г. бившата приятелка на актьора Шая Лебьоф FKA Twigs заведе дело срещу него. Тя го обвини във физическо и психическо насилие по време на връзката им. Миналото лято съдът се произнесе и нареди на Лебьоф да посещава терапия за контролиране на гнева. Така започва най-тежкия период в живота му, заради срама, който изпитва.

Снимка: Getty Images

„Бях поставил пистолета на масата, дотам бях стигнал“, разказа актьорът. „Не исках да живея след като всичко това се случи. Никога преди не съм изпитвал такъв срам. Срам, заради който забравяш да дишаш. Не знаеш къде да отидеш. Не можеш дори да излезеш да си купиш храна.“

Снимка: Getty Images

За негово щастие провидението му изпраща спасение под формата на нова роля. Шая Лебьоф е избран да изпълнява главната роля в предстоящия филм „Padre Pio“. За да се подготви за ролята, актьорът живее известно време във Францискански манастир, където подновява общението си с Бог.

„Осъзнавам, че Бог използва егото ми, за да ме привлече към Себе си“, каза още той. „За да ме отведе далеч от желанията на света. Всичко се случваше едновременно. Изобщо нямаше да се кача в колата и да тръгна към манастира, ако преди това не си бях казал, че по този начин ще спася кариерата си.“

Снимка: Getty Images

Шая Лебьоф идва от семейство на евреи и е отгледан в тяхната религия, но през 2007 г. призна, че не намира тази религия за логична и не следва традициите. Седем години по-късно актьорът избра християнството и се покръсти.

Отношенията му с бившата му приятелка се оказаха голяма пречка за кариерата на Лебьоф, тъй като той беше уволнен от филма, по който работеше тогава. Сега „Padre Pio“ може да се окаже филмът, който ще я спаси.