Американската актриса Сюзън Самърс почина на 76-годишна възраст след десетилетна борба с рака, пише BBC.

"Семейството ѝ се беше събрало, за да отпразнува 77-ия ѝ рожден ден. Вместо това те ще отпразнуват необикновения ѝ живот и искат да благодарят на милионите ѝ фенове и последователи, които я обичаха силно" - се казва в изявление, споделено с медиите.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Освен актриса, Сюзън Самърс беше автор на книги и фитнес гуру.

"Сюзън Самърс почина мирно у дома си в ранните сутрешни часове на 15 октомври. Тя оцеля след агресивна форма на рак на гърдата повече от 23 години. Сюзън беше заобиколена от любящия си съпруг Алън, сина си Брус и най-близките си роднини." - се допълва в съобщението.

Снимка: Getty Images

Започва актьорската си кариера в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век с малки роли в телевизионни предавания, сред които "Лодката на любовта" и "Един ден".

След прекъсване на актьорската си кариера, тя се завръща към актьорската си кариера в началото на 90-те години на миналия век и получава главна роля в "Стъпка по стъпка", който продължава седем сезона.

Снимка: Getty Images

По-късно участва в телевизионни предавания като ко-водеща в различни предавания. Има и собствено токшоу "Шоуто на Сюзън".