Мишел Пелузо знае какво означава да се изкачи в йерархията в света на бизнеса като млада жена. Освен това е и жена, изправяла се пред редица предизвикателства и справила се с тях.

Изпълнителният директор на Gilt Groupe (популярен сайт за онлайн покупки) все още мисли, че е "страхотно време да си жена в бизнеса": „Мисля, че е добре лекото подценяване“, казва тя. В това открива нещо зареждащо и стимулиращо.

Още като дете Мишел започва малък бизнес в двора на къщата и успява да си изкарва пари от това. Признава, че за формирането й като бизнес дама е допринесъл баща й. Всеки ден, когато се е прибирал от работа, той започвал да говори за бизнес и клиенти.

Според Мишел колективната работа и сплотеността на екипа са от основно значение един бизнес да просъществува. Пелузо, която основава първата си организация с нестопанска цел на крехката възраст от 15 години, споделя своите съвети към младите дами: „Бях много по-несигурна в много отношения спрямо другите, когато бях по-млада. Просто се позовавах на мнението им и го мислех за по-меродавно.Трябва да се балансира между знанието кой сте и основата върху, която се изграждате като човек, както и да сте отворени за други мнения. Истинската критика ще ви гарантира едно усещане за вашата същност. Доверявайте се напълно и на вътрешния глас“.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Мъдри думи. Ние вярваме на една дама, която може категорично да заяви пред жените: "Не носете подплънки. Няма жена, на която да й отиват".

Съвети от успели жени>>

 

1.„Страстта дава енергия. Усетете силата, която идва щом се фокусирате върху нещо , което ви вдъхновява” –Опра Уинфри (водеща, продуцент)

 

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

8 успели жени, които някога са били уволнени - 2 >>

2.„Аз работих много усилено, докато се опитвах да видя цялата картина и да не се уповавам изцяло на егото. Вярвам, че всички ние сме се родили с някаква цел, както и че за всички тя е различна. Когато я свържете с любовта и състраданието, тогава всичко ще си дойде на мястото”. - Елън Дедженерис (филантроп, водещ и продуцент)

 

Снимка: Wikipedia/ Glenn Francis

Размисли от Елън Дедженерис >>

3.„Аз не вярвам във вината. Вярвам в импулсивния живот, стига той да не наранява целенасочено заобикалящите ви. Не съдете хората в живота ви. Според мен трябва да се живее напълно освободено” – Анджелина Джоли (актриса, филантроп)

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

 

Правилата в живота на Анджелина Джоли >>

4.„Винаги правя неща, за които не съм съвсем подготвена. Според мен по този начин човек израства. В моментите, когато си казвате „Не съм сигурен, че мога да го направя” и преминавате през това, са миговете, в които правите голям напредък” – Мариса Майър (изпълнителен директор на Yahoo).

 

Дошло ли е време да смените работата си >>

5.„Нашият избор показва по-добре кои сме всъщност, отколкото това, на което сме способни”– Джоан Роулинг (писател)

 

Снимка: Wikipedia/Daniel Ogren

Вдъхновяващата история на самотната майка Дж. К. Роулинг >>

6.„Може не винаги да водите комфортен и добър живот и не винаги да сте готови да разрешите проблемите на целия свят, но не подценявайте важността, която имате. Историята ни е доказала, че куражът е заразителен, а надеждата може да заживее свой собствен живот”. – Мишел Обама (Първата дама на Америка)

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

 

Мишел Обама за втори път на корицата на "Вог” >>

7.„Нужно ни е да приемем, че не винаги ще взимаме правилни решения и ще имаме огромни провали – осъзнавайки това, грешките няма да са пречка към успеха, а част от постигането на целта” – Ариана Хъфингтън (съосновател на Хъфингтън пост)

Снимка: Wikipedia/ Minesweeper

 

Пътят към успеха >>

8. „Каквото и да искате да постигнете в живота, ще има хора, които ще искат същото. Повярвайте в себе си и приемете идеята, че сте човекът, който с лекота да го постигнете” - Даян Сойър (ABC World News)

 

Снимка: Wikipedia

Пречките, които спъват успешния живот >>

9. „Научих се винаги да се заемам с неща, които до момента не съм правила. Растеж и комфорт не могат да съществуват едновременно”– Вирджиния Ромети (първата жена назначавана на поста изпълнителен директор на IBM)

Снимка: Wikipedia/Asa Mathat / Fortune Live Media