Той изпълни ролята на великия магьосник Гандалф и на Магнито в „Х-мен“, а сега стана и един от първите хора, които се подложиха на ваксината срещу COVID-19. Разбира се, става дума за сър Иън Маккелън, който получи първата доза от ваксината в сряда.

Снимка: Getty Images

Великобритания е първата западна страна, която започна ваксинация и номинираният два пъти за „Оскар“ актьор беше сред първите хора, които се подложиха. Той се надява да даде пример и на останалите хора и не се притеснява да ги насърчава да се подложат на ваксинацията.

„Голям късметлия съм, че получих ваксината“, написа той. „Нямам никакви притеснения да я препоръчам на всички.“

Актьорът разкри, че ваксинацията е напълно безболезнена и е много важно всички да минем през процеса, за да създадем едно по-безопасно бъдеще.

Снимка: Getty Images

„Всеки, който е живял толкова дълго, колкото мен, е жив благодарение на ваксините“, каза 81-годишният актьор. „От ваксините ще има полза за всички, защото така предпазваш не само себе си, но и всички около теб. Така даваш своя принос за обществото.“

След три седмици Иън Маккелън трябва да се яви за втората доза от ваксината.

Работещите в сферата на здравеопазването и възрастните хора ще бъдат първите във Великобритания, които ще бъдат ваксинирани. Ваксинациите вече започнаха и в САЩ.