35-годишната Джорджия Тенант се обърна лично към Марк Зукърбърг чрез притежаваната от него социална мрежа Инстаграм, за да му каже, че е бясна за политиката на компанията му “Фейсбук”. Майката на 5 деца е опитала да сподели във Фейсбук снимка, на която кърми най-малкото от децата си, но бързо снимката е била премахната, а тя е получила съобщение, че с нея нарушава стандартите на общността, като публикува прекалено сексуално съдържание.

Джорджия качи същата снимка в Инстаграм, където правилата не са чак толкова строги. Тя не е първата известна личност, която споделя снимки на кърмене и едва ли ще я премахнат и от тук.

Решението на Фейсбук вдигна на крак и много почитатели на актрисата, които коментираха, че има нещо много объркано в стандартите на Фейсбук, ако приема снимка на кърмеща майка за “твърде сексуална”.

Джорджия Тенант е актриса и продуцент. Омъжена е за известния актьор Дейвид Тенант, който е най-популярен в ролята си от сериала “Доктор Кой”.

Снимка: Getty Images

През последните две години актрисата признава, че е започнала да възприема живота по нов начин. През 2018 г. ѝ беше открит тумор в матката и се наложи спешна операция, за да се отстрани. За щастие проблемът е открит в съвсем начален стадии и туморът не е имал възможност да се разпространи, но преживяването е разтърсило целия живот на младата жена.

Всъщност, когато е отишла на лекар, тя не е подозирала, че може да има нещо толкова сериозно. “Оказах се оцеляла в битката с рака без изобщо да мога да осъзная, че съм болна”, написа тя. “И можете да се досетите, че все още се опитвам да го осъзная. Не е лесно главата ти да го побере.”

Тя насърчава всички жени да ходят редовно на изследвания, дори без да имат някакви конкретни симптоми, защото колкото по-бързо бъде открито заболяването, толкова по-голям е шансът за пълно възстановяване.