Ру Пол влезе в историята с най-много награди, спечелени от чернокож артист - грабвайки награда "Еми" за "RuPaul's Drag Race", 60-годишният водещ постигна своеобразен рекорд, задминавайки Доналд А. Морган, пише "Холивуд рипортър".

Ру Пол спечели престижното отличие за състезателното риалити шоу "RuPaul's Drag Race" по VH1, което му донесе 11-а награда "Еми" и затвърди мястото му като най-награждавания черен артист в историята на наградите.

По време на речта си за приемане на наградата, Ру Пол не спомена за историческия успех. Вместо това той благодари на Телевизионната академията, Viacom и CBS и „всички прекрасни хора, които са тук тази вечер“.

Доналд А. Морган е ветеран в индустрията, като има 10 трофея "Еми" от 19 номинации в различни категории, включително за операторско майсторство (за "Ранчото" на "Нетфликс") и осветление (Home Improvement на ABC).

С победа в неделя създаденa от Ру Пол риалити шоу "RuPaul's Drag Race" получи четвъртата си поредна награда "Еми" в категорията за изключителна състезателна програма.

Вижте повече за Ру Пол в сайта на bTV Новините.