Тази нощ бяха раздадени най-големите награди за телевизия в САЩ. Големите победители от вечерта бяха комедията „Тед Ласо“ и британската историческа драма „Короната“. Тези два сериала обаче са далеч от най-награждаваната телевизионна програма в историята на наградите. Това е комедийното шоу „На живо в събота вечер“, което има общо 80 награди „Еми“ от 296 номинации в цялата си над 45-годишна история.

Тук сме събрали сериалите, които имат най-много награди „Еми“, като за да са по-познати на българската публика сме изключили предавания като „На живо в събота вечер“, които имат водещ, гости и осмиват актуални теми от политическия живот в САЩ.

 

10. „Модерно семейство“ (2009 г. – 2020 г.)

Снимка: imdb.com

Хитовата комедия, която приключи миналата година, е един от най-награждаваните сериали в историята на телевизията. Историята на няколко коренно различни семейства с роднинска връзка помежду си спечели 22 награди „Еми“ от общо 80 номинации.

9. „Спешно отделение“ (1994 г. 2009 г.)

Снимка: imdb.com

Най-популярният лекарски сериал беше огромен хит и в България. Заплетените медицински случаи заслужиха на създателите и актьорите в сериала общо 23 награди от 124 номинации. Същият брой спечелени награди имат и предаванията на Джон Стюърт (което приключи през 2015 г.) и на Ру Пол, което продължава и в момента и показва мъже, които се преобличат като жени.

8. „Шоуто на Керъл Бърнет“ (1967 г. 1978 г.)

Снимка: imdb.com

Американското комедийно шоу със скечове, което не е добре познато в България, е най-големият хит на наградите през 70-те години и има 25 награди „Еми“ от 125 номинации.

 

7. „Полицаите от улица Хил“ (Hill Street Blues – 1981 г. – 1987 г.)

Снимка: imdb.com

Тази полицейска драма от 80-те години не е позната на българските зрители, но е голям хит в САЩ и печели цели 26 награди „Еми“ от 98 номинации.

 

6. „Западното крило“ (1999 г. – 2006 г.)

Снимка: imdb.com

Политическата драма, която беше голям хит и в България, показва непознатите страни от живота на хората, които работят в Белия дом. Сериалът спечели 26 награди „Еми“, същият брой като Hill Street Blues, но от малко по-малък брой номинации – 95.

 

На следващата страница можете да видите кои са най-награждаваните сериали в историята на американската телевизия и наградите „Еми“ >>>