Тази нощ бяха раздадени най-големите награди за телевизия в САЩ. Големите победители от вечерта бяха комедията „Тед Ласо“ и британската историческа драма „Короната“. Тези два сериала обаче са далеч от най-награждаваната телевизионна програма в историята на наградите. Това е комедийното шоу „На живо в събота вечер“, което има общо 80 награди „Еми“ от 296 номинации в цялата си над 45-годишна история.

Тук сме събрали сериалите, които имат най-много награди „Еми“, като за да са по-познати на българската публика сме изключили предавания като „На живо в събота вечер“, които имат водещ, гости и осмиват актуални теми от политическия живот в САЩ.

 

10. „Модерно семейство“ (2009 г. – 2020 г.)

Снимка: imdb.com

Хитовата комедия, която приключи миналата година, е един от най-награждаваните сериали в историята на телевизията. Историята на няколко коренно различни семейства с роднинска връзка помежду си спечели 22 награди „Еми“ от общо 80 номинации.

9. „Спешно отделение“ (1994 г. 2009 г.)

Снимка: imdb.com

Най-популярният лекарски сериал беше огромен хит и в България. Заплетените медицински случаи заслужиха на създателите и актьорите в сериала общо 23 награди от 124 номинации. Същият брой спечелени награди имат и предаванията на Джон Стюърт (което приключи през 2015 г.) и на Ру Пол, което продължава и в момента и показва мъже, които се преобличат като жени.

8. „Шоуто на Керъл Бърнет“ (1967 г. 1978 г.)

Снимка: imdb.com

Американското комедийно шоу със скечове, което не е добре познато в България, е най-големият хит на наградите през 70-те години и има 25 награди „Еми“ от 125 номинации.

 

7. „Полицаите от улица Хил“ (Hill Street Blues – 1981 г. – 1987 г.)

Снимка: imdb.com

Тази полицейска драма от 80-те години не е позната на българските зрители, но е голям хит в САЩ и печели цели 26 награди „Еми“ от 98 номинации.

 

6. „Западното крило“ (1999 г. – 2006 г.)

Снимка: imdb.com

Политическата драма, която беше голям хит и в България, показва непознатите страни от живота на хората, които работят в Белия дом. Сериалът спечели 26 награди „Еми“, същият брой като Hill Street Blues, но от малко по-малък брой номинации – 95.

 

На следващата страница можете да видите кои са най-награждаваните сериали в историята на американската телевизия и наградите „Еми“ >>>

5. „Бар Наздраве“ (1982 г. – 1993 г.)

Снимка: imdb.com

Неслучайно това е една от най-обичаните и култови комедии. „Бар Наздраве“ си спечели 28 награди „Еми“ от 117 номинации.

4. „Шоуто на Мери Тейлър Мур“ (1970 г. – 1977 г.)

Снимка: imdb.com

Още един по-малко познат сериал в България (последният такъв в този списък, обещаваме), който е обирал наградите „Еми“ в миналото. „Шоуто на Мери Тейлър Мур“ има 29 награди от общо 67 номинации.

 

3. „Семейство Симпсън“ (1989 г. – до сега)

Снимка: imdb.com

Като се има предвид колко дълго продължава хитовият анимационен сериал е цяло чудо, че няма дори повече награди. Комедията за шантавото семейство на Хоумър Симпсън спечели през годините 35 награди „Еми“ от 97 номинации.

 

2. „Фрейзър“ (1993 г. – 2004 г.)

Снимка: imdb.com

Този култов комедиен сериал е получавал наградата „Еми“ за най-добър комедиен сериал цели 5 пъти – постижение, което никога не е подобрявано, но е изравнено от „Модерно семейство“. Иначе сериалът има общо 37 награди от 107 номинации.

 

1. „Игра на тронове“ (2011 г. – 2019 г.)

Снимка: imdb.com

Първото място в тази класация изобщо не е изненада. Кой друг сериал може да се пребори с конкуренцията на култови сериали като „Фрейзър“, „Бар Наздраве“ и „Спешно отделение“, ако не поредицата, която промени телевизионните сериали завинаги. „Игра на тронове успя“ да спечели 59 награди „Еми“ от общо 160 номинации. Заслужено екранизацията по романите на Дж. Р. Р. Мартин се счита за един от най-епичните и впечатляващи сериали, правени някога. Отлична работа на създателите на сериала Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс.