Готови ли сте за пътешествие до Вестерос 300 години преди събитията в „Игра на тронове“? Работата по дългоочакваната предистория на хитовия сериал на HBO вече започна, а в интернет се появиха и първите снимки.

На снимките се виждат актьорите Мат Смит и Ема Д‘Арси, които са в ролите на предците на Денерис Ренира и Деймън Таргариен.

Снимките на сериала се случват в момента в Корнуол. Новият сериал ще се нарича „Огън и кръв“ и се очаква премиерата му да е някъде през 2022 г.

Снимка: Getty Images

В епизодите ще се разказва историята на западния континент Вестерос и войната на Егон Таргариен и сестрите му, които яздят дракони. На почитателите на оригиналния сериал им е известно, че тази война ще приключи с покоряването на 6 от 7-те кралства и обединяването им под властта на Железния трон, изкован от мечовете на победените войници.

Това е вторият опит на HBO да направят предистория на сериала. Първоначално имаше идея новата поредица да разказва за събития, които са се случили повече от 1000 години преди „Игра на тронове“, за да видим повече за зловещите Бели бродници, но идеята беше отхвърлена малко след като снимките на пилотния епизод започнаха.

Снимка: Getty Images

„Игра на тронове“ се излъчваше между 2011 г. и 2019 г., а популярността му се повишаваше с веки следващ сезон. В един момент обаче създателите на сериала стигнаха до края на поредицата "Песен за огън и лед", по която се правеше (от тях са написани едва 5 от планираните 7 книги) и сценаристите решиха да довършат историята сами. В резултат на това много почитатели останаха недоволни.

Снимка: Getty Images

Новият сериал „Огън и кръв“ е създаден по едноименната книга на Джордж Р. Р. Мартин, така че почитателите на фентъзи поредицата се надяват качеството на сериала да стане отново такова, каквото го познаваме от първите сезони.