Почитателите на хитовия сериал на HBO „Игра на тронове“ ще чакат още доста докато имат възможност да гледат предисторията за измисления континент Вестерос, но поне вече могат да видят как ще изглеждат част от драконите в него.

От HBO пуснаха концепция за огнедишащите зверове от света на Джордж Мартин:

„Драконите идват. „Домът на дракона“ започва да се снима през 2021 г.“

Действието в сериала ще се развива 300 години преди „Играна тронове“ и ще е по книгата „Огън и кръв“ на Джордж Мартин. В нея писателят разказва за възхода на дома Таргариен, които използват дракони, за да покорят и обединят седемте кралства на западния континент Вестерос.

Снимка: Getty Images

С помощта на двете си сестри (и съпруги) Егон Таргариен успява да покори кралствата и създава династия, която управлява в продължение на 300 години, преди да бъде свалена след бунт. Историята в поредицата „Песен за огън и лед“ и сериала „Игра на тронове“ започва малко след този бунт и разказва за Денерис Таргариен, последната от кралската линия, която се опитва да се върне на трона.

Снимка: Getty Images

След успеха на оригиналния сериал, веднага се заговори за предистория. Телевизията избра част от главните актьори и снимките започнаха, но малко след това плановете бяха променени и започна да се работи по съвсем друга предистория. Вероятно причината за това са критиките срещу създателите на сериала, които се отклониха от книгите на Мартин.