От 2018 г. Робърт де Ниро и съпругата му са разделени. В момента двамата минават през сложна процедура по развод, но големият холивудски актьор е поел ангажимент да плаща на съпругата си издръжка от 100 000 долара годишно. Тази година обаче Грейс Хайтауър ще получи само 50 000 долара, тъй като бизнесът и актьорската кариера на Де Ниро пострадаха заради пандемията от COVID-19.

Снимка: Getty Images

Грейс Хайтауър, която беше омъжена за големия актьор в продължение на 20 години, смята, че той използва ситуацията около пандемията, за да се измъкне от задължението си. По тази причина тя е завела съдебно дело срещу него.

Адвокатите на Робърт де Ниро не намират никакво основание съпругата му да го съди, тъй като в споразумението при раздялата им ясно е посочено, че той ще ѝ плаща 100 000 долара годишно само докато има годишни доходи от над 15 милиона долара.

Снимка: Getty Images

Миналата година Де Ниро постигна голям успех с участието си във филма на Мартин Скорсезе “Ирландецът”. Той обаче е получил по-голямата част от парите за филма и тази година се очаква да вземе едва 2 милиона от ролята си. Същевременно той, като много други актьори, остана без работа по време на пандемията, която затвори Холивуд.

Актьорството не е единственият източник на доходи за Робърт де Ниро. Той е собственик на много успешна верига ресторанти, които осигуряват голяма част от богатството му. Вирусът обаче затвори и заведенията, което се оказа много тежък удар срещу актьора и адвокатите му очакват, че тази година той едва ли ще може да изкара повече от 8 милиона долара.

Снимка: Getty Images

Всъщност Робърт де Ниро предизвика силно възмущение именно заради ресторантите си. Богатият актьор, чието състояние се изчислява на близо половин милиард долара се възползва от държавна помощ, предвидена да помогне на малкия и среден бизнес да оцелее по време на пандемията. И макар ресторантите на актьора да отговарят на изискванията за помощта, много хора смятат, че е неетично милионерът да взема пари, които биха били много по-необходими на други бизнеси. Тъй като веригата има ресторанти в почти всички щати и е кандидатствала за помощи във всички тях, сумата, която бизнесът на Де Ниро може да вземе, е близо 28 милиона долара.