Робърт де Ниро може да се справя перфектно с всяка роля в киното, но успехите му в семейния живот изобщо не са толкова забележителни. В края на миналата година звездата и съпругата му Грейс Хайтауър решиха да сложат край на брака си, но това е бавен и труден процес, защото са намесени милиони долари.

Снимка: Getty Images

Бъдещата бивша съпруга на Де Ниро настоява да получи половината от богатството на големия актьор. Звездата от „Шофьор на такси“ обаче не е готов да се раздели с парите си толкова лесно, колкото с жена си. Той държи на това, че двамата са сключили предбрачен договор, според който при развод Грейс Хайтауър трябва да получи само апартамент за 6 милиона, 500 000 долара и годишна издръжка от 1 милион.

Въпросът, по който съдът предстои да каже мнението си, е дали предбрачният договор още е в сила, след като двамата вече са се развели веднъж (през 1999), а после са подновили брака си през 2004, но без да подписват нов договор.

Снимка: Getty Images

За втория период на брачния живот, от 2004 г. до сега, Робърт де Ниро се е снимал в над 30 филма и е инвестирал в 35 компании. Състоянието, което е натрупал за това време, е над 300 милиона, а общото богатство на актьора се изчислява на 500 милиона. Грейс Хайтауър настоява да получи половината от тези пари и отказва да приеме споразумението, което предлагат адвокатите на Де Ниро.

Някои медии посочват като възможна причина за повторното влошаване на отношенията между Робърт Де Ниро и съпругата му са различията в политическите им възгледи. Грейс е привърженик на настоящия американски президент Доналд Тръмп, а актьорът публично се обяви срещу него и дори участва в агресивна анти-Тръмп кампания.

Съдебен спор се води между двамата и за попечителството на 7-годишната им дъщеря Хелън.