Херцогът и херцогинята на Кеймбридж разговаряха чрез видеовръзка със студентки в специалност за медицински сестри от университета в Олстър, за да научат как протича обучението им по време на COVID-19 пандемията.

По време на специалното включване Кейт Мидълтън беше облечена в елегантно сако на Алекзандър Макуин (Alexander McQueen) и блуза в кремав цвят, върху която блестеше красиво колие със скъпоцен камък.

Кралската особа носеше бижуто с камъка лапис лазули (Lapis Lazuli) на няколко видеоразговора, но беше трудно да се разбере какво е точно. Оказа се ново бижу от компанията Astley Clarke - колие "Round Stilla Lapis Lazuli Pendant Necklace", което струва 160 британски паунда (373 лева).

Снимка: Astley Clarke

За лапис лазули се счита, че е скъпоценен камък на изцелението, мъдростта, интуицията и истината, така че наистина е подходящо Кейт да носи бижуто на толкова важна среща, пишат от списание "Хелоу".

Красивият камък има любопитна история в Древността - използван е за златната маска на древноегипетския фараон Тутанкамон, а за друга египетска владетелка - Клеопатра, е известно, че е използвала фино смлян лапис лазули като грим - за сенки за очи.

По време на видеоразговора кралската двойка похвали групата медицински сестри. "Сестринството е една от професиите с най-голямо доверие в страната, така че не бихте могли да направите по-добър избор на кариера, като това сега е необходимо повече от всякога", казва Кейт Мидълтън, визирайки пандемията от COVID-19.

Снимка: Getty Images