Кейт Мидълтън е перфектната кралска съпруга и с всяка своя изява доказа, че може да следва кралските правила, при това със стил. Но това, че следва всички архаични кралски закони от протокола не означава, че се съгласява с всички тях. Всъщност, някои кралски експерти смятат, че тя може да направи много големи промени в начина, по който работи кралското семейство, когато съпругът й принц Уилям стане крал, пише сп. "Мари Клер" ("Marie Clarie").

Когато Уилям вземе трона, Кейт ще бъде получи нова кралска титла - кралица консорт. Това означава, че ще споделя социалния ранг и статут със съпруга си по равно. Новата титла ще й даде и нови възможности за промяна. 

"Кейт ще разцъфне като кралица пред очите на всички", пише Us Weekly. "Кралското семейство не може да бъде по-доволно."

Снимка: Getty Images

Какво би искала Кейт да промени в начина, по който работи кралския протокол, когато поеме командването?

Тя очевидно е фокусирана върху това кралицата да бъде по-достъпна за обществеността, което я прави много близка до начина на живот на Даяна, наричана й "Принцесата на народа". 

"Кейт може да промени някои от остарелите кралски правила, когато стане кралица", допълва източник на Us Weekly. " Тя иска да се среща и да говори с публика на официални събития. Би променила и присъствието си в социалните медии. Би давала повече телевизионни интервюта и би правила виртуални срещи и разговори."

Засега обаче основен приоритет на на Кейт са трите й деца - Джордж, Шарлот и Луи. 

Снимка: Getty Images

Ето и кои 10 правила Кейт стриктно трябва да спазва според проткола:

1. Когато кралицата се изправи, всички трябва да я последват.

2. Щом кралицата приключи с храненето, никой няма повече право да яде.

3. Според Закона за кралските бракове от 1772, кралските потомци трябва да имат одобрението на монарха преди да предложат брак. 

4. Кралицата решава коя от всички тиари от колекцията й ще сложи принцесата в сватбения си ден.

5. Кралският сватбен букет задължително съдържа мирта.

6. Кралското семейство не говори публично за гласуване и по други политически теми.

7. Играта "Монополи" е забранена за членовете на кралското семейство.

8. Когато някой пътува в чужбина, задължително носи ччерни дрехи в гардероба си, за да е подготвен, ако се случи инцидент и има погребение.

9. Двама наследници не могат да пътуват заедно. КОгато принц Джордж навърши 12, той ще трябва да пътува отделно от баща си.

10. На семейството не е разрешено да дава автографи и да си прави селфита.