Подчинен на кралица Елизабет си призна, че в продължение на месеци е крал лични вещи на кралското семейство и ги продавал в интернет. Адамо Канто (37 г.) работил за кралския двор в продължение на 5 години и бил част от кетъринг отдела, но с началото на COVID кризата, започнал да помага с почистването на различни зони на двореца, което му осигурило достъп до нови помещения.

Канто дори качвал клипчета в "ТикТок", на които е пред Бъкингамския дворец и си тананика песен или танцува, а на заден фон се виждат снимки на кралицата.

Откраднатите вещи са 77, като сред тях са и два медала наградени на адмирал сър Антъни Джонстоун-Бърт и главен генерал Матю Сайкс. Сър Джонстоун-Бърт забелязъл, че един от медалите му липсва и се свързал с полицията. След кратко разследване властите открили медала в eBay и така стигнали до Адамо Канто.

Освен медалите Канто присвоил множество снимки на принц Уилиям и Кейт Мидълтън, а също и албум със снимки от визитата на Доналд Тръмп в Лондон. След като множество от откраднатите вещи били публикувани за продажба в eBay на цени доста по-ниски от реалната им стойност, са били продадени са 37 от тях. Много от вещите все още не са възстановени на кралското семейство.

След повдигнатите обвинения Адамо Канто си признал за кражбата. В момента се води дело, което ще реши съдбата му.