Всички, които се интересуват от принц Хари, знаят добре, че той е запален по спорта. Харесва тенис на корт, но повече от него харесва ругби. Принцът записа специално видеообръщение към ръгби общността във Великобритания, за да покаже своята подкрепа към състезателите и феновете, за които сезонът беше отменен заради пандемията от COVID-19.

“На всички ни лиспва ръгбито“, казва Хари във видеото. Принцът се включва в спортната кампания Pitch In, която обединява ръгби общността в Обединеното кралство, която събира пари най-вече за доставки на храна и продукти от първа необходимост за уязвимото население.

Ръгби мачовете бяха преустановени и от март месец насам не е имало спортни събития на Острова. Опитвайки се да повдигне настроението, Хари добавя, „но това не е сломило духа ни.“

Снимка: Getty Images

Хари, който през януари тази година се отказа от кралския живот и замина със семейството си да живее в Канада, а по-късно се премести в САЩ, винаги е харесвал и поддържал ръгбито като спорт. През януари той беше домакин на жребиите на Световната купа по ръгби за мъже, жени и инвалиди в Бъкингамския дворец. Това беше първата му публична изява след обявяването, че двамата с Меган Маркъл и сина им Арчи се оттеглят от светлините на кралските прожектори.

Няколко месеца по-рано – през ноември, принцът присъства на Световното първенство по ръгби през 2019 г. в Токио, Япония.