Актрисата Ема Уотсън, която е най-известна с ролята на Хърмаяни Грейнджър във филмите по „Хари Потър“, не се е появявала на екрана от близо две години. Последно я гледахме в излезлия през 2019 г. „Малки жени“. Това не е толкова изненадващо в ситуацията на пандемия, в която цялата киноиндустрия беше замразена. През последните няколко дни обаче на много места се завъртя информацията, че Ема се е отказала от киното завинаги.

Снимка: Getty Images

В статия от началото на тази седмица в сайта на „Дейли Мейл“ се появи предположението, че актрисата може да се е оттеглила от актьорството в полза на благотворителната си дейност и личния си живот. Изглежда мнозина приеха това за свършен факт и много медии публикуваха „новината“, че Ема вече няма да се снима в нищо.

За щастие на почитателите ѝ, актрисата, която изпълни ролята на Бел в игралната версия на „Красавицата и звярът“, може би не е сложила окончателно край на филмовата си кариера.

Нейният агент опроверга слуховете за оттеглянето ѝ.

„Профилите ѝ в социалните мрежи може и да са в застой, но кариерата ѝ не е“, каза той, цитиран от списание „Ентъртейнмънт Уийкли“.

Снимка: Getty Images

Кариерата на Ема Уотсън след края на поредицата „Хари Потър“ не е изпълнена със заглавия, но всяка нейна роля привлича доста интерес. Много повече обаче се говори за ролите ѝ извън екрана. Младата жена е посланик на добра воля на ООН от 2014 г. и е активна застъпничка за правата на жените.