Леонардо ди Каприо си навлече гнева на бразилския президент, след като го разкритикува за политиките по отношение на опазването на Дъждовните гори в страната.

Снимка: Getty Images

„Леонардо ди Каприо трябва да знае, че самият президент на Световната търговска организация каза, че без бразилския агробизнес светът щеше да гладува“, каза Жаир Болсонаро, който през 2019 г. беше избран за президент на голямата южноамериканска страна. „Така че Ди Каприо по-добре да си затвори устата, вместо да говори глупости.“

Снимка: Getty Images

Актьорът си навлече гнева на бразилския политик, след като по-рано призова бразилците да гласуват и посочи, че политиката на настоящия президент не помага за предотвратяването на климатичните промени.

„В Бразилия се намира Амазонка и други екосистеми, критично важни за климата“, написа в Туитър през октомври актьорът, награден с „Оскар“. „Това, което се случва там е важно за всички ни и гласът на младите е ключов за промяна към по-здрава планета.“

Снимка: Getty Images

Президентските избори в Бразилия ще се състоят през октомври.

Леонардо ди Каприо е един от най-популярните застъпници на предотвратяването на климатичните промени. Той е се е посветил на този атавизъм от години.

Още за активизма на Леонардо ди Каприо: