В края на май мислите ни са все повече насочени към дългоочакваната лятна почивка – къде да отидем на море и колко ще ни струва? България, Гърция и Турция остават най-посещаваните дестинации сред българите. Ето и най-посещаваните дестинации у нас и в южните ни съседки, както и какви оферти можем да очакваме за сезона.

Ако изберете нашето море
На север, Албена предлага настаняване през юни от 20 евро на нощувка, а 5-звезден хотел за същия период започва от 56 евро на нощувка. Традиционно, през пиковите юли и август, настаняването е по-скъпо, но към момента спокойно можете да резервирате 4-звезден хотел от 37 евро за стая и 5 звезди от 63 евро на нощувка. В Златни пясъци цените започват от 14 евро, а 4-звезден комфорт ще ви струва от 29 евро на вечер.
В Поморие и Созопол нощувките стартират на цени от 12 евро за двойна стая.

Снимка: istockphoto.comПопулярният напоследък Лозенец посреща своите гости с цени на настаняване от едва 13 евро, а ако предпочитате по-луксозна обстановка – нощувка в хотел 5-звезди през юни може да ви струва 60 евро с включена закуска.

Ако изберете Гърция
Една от най-популярните и близки до нас гръцки дестинации – Халкидики, в момента предлага настаняване в квартири от 20 евро на нощувка, а луксозните хотелски комплекси в натоварения август, стартират от 56 евро за нощувка.

Снимка: istockphoto.com


Предпочитана дестинация в Гърция, която можете да съчетаете и с кратки еднодневни екскурзии, е Закинтос. Цените на настаняване в района този сезон започват от 39 евро, а all inclusive пакет в хотел 4 звезди – от 85 евро на нощувка. Ако решите да посетите дестинацията със самолет, можете да се възползвате и от специални остъпки за настаняване.

Ако изберете Турция
Пословичното гостоприемство на Турция и тази година ще привлече много български туристи. Една от търсените дестинации – Анталия, ще бъде още по-достъпна с изгоден директен полет с включен багаж и храна на борда. Хотелско настаняване тук има за всеки джоб, като цените започват от едва 10 евро в по-ниските категории, а по-хубавите комплекси са на цени от 37 евро за нощувка дори през август. В района можете да посетите забележителности като аквариумния комплекс, Памуккале и водопадите Дюден.

Снимка: istockphoto.com


Която и дестинация да изберете, резервирайте почивката си навреме, за да имате по-голям избор и по-атрактивни цени. Експертите от eSky съветват – възползвайте се от удобствата на онлайн резервациите, сравнявайки лесно и удобно всички оферти.