Всяка година пристигането на коледната елха в Белия дом носи дух на празнична топлина и традиция. 

"Тазгодишното дърво ще продължи да носи радост на онези, които ще преминат през залите на Белия дом в това най-прекрасно време от годината", написа първата дама на САЩ.

Тазгодишното дърво е елха с височина почти 6 метра. Тя идва от фермата на Дан и Ан Тейлър oт Западна Вирджиия. За избора на коледно дърво всяка година се организира Националeн конкурс за коледни елхи.  

"Вълнуваме се да започнем да украсяваме Белия дом за празничния сезон!", сподели емоциите си в Instagram Мелания Тръмп. Тя посрещна талигата с дървото и конете, които я теглеха, облечена в черно-бяло палто, помаха на репортерите и се снима пред дървото за собствениците на фермата за дървета.

Миналата година украсата бе решена в бяло и златисто

Елхата пристига няколко месеца, след като „Anderson Cooper 360“ на CNN излъчи тайни записи на първата дама, изразяваща досадата й от задълженията да се украсява Белия дом за Коледа.

Снимка: стопкадър msn.com

Бившата приятелка и съветник на първата дама Стефани Уинстън Волкоф, автор на книгата „Мелания и аз“, гостува в шоуто и сподели няколко аудиозаписа, за които се твърди, че са от телефонни обаждания на Мелания Тръмп, проведени през 2018 г. В аудиото се чува как Мелания изразява пренебрежението си към украсяването  на Белия дом за Коледа. Тя говори и по други обществени въпроси. 

Снимка: instagram.com/flotus/

Емблематичната традиция с избор на дърво и доставянето му датира от 1966 г.