По Коледа наистина стават чудеса. В 23-метровия, 11-тонен норвежки смърч, който измина 300 км, за да украси площада пред "Рокфелер център", бе намерена сова.

Малката птица е била дехидратиран и прегладняла, но веднага е занесена в клиника за диви животни, където е получила нужните грижи и мишки на корем.

Снимка: RAVENSBEARD WILDLIFE CENTER

Тя е останала толкова време в дървото, защото при транспортирането клоните са здраво завързани.

Всяка година пренасянето на елхата до "Рокфелер център" и украсяването й са обект на голям медиен интерес. Този път обаче мнозина коментираха, че дървото е с доста неугледен вид и сякаш е метафора на трудната 2020 година.

От "Рокфелер център" отвърнаха на критиките с думите: След два дни пътуване вероятно и вие няма да изглеждате бляскаво. Всяка година след пристигането дървото изглежда по този начин. Изчакайте да го украсим и да пуснем лампичките на 2 декември!

Междувременно совата, която е от мъжки пол, бе кръстена Рокфелер (логично, нали). Плановете са този уикенд тя да бъде върната в дивата природа.

Завършваме тази мила история с музика заради чудесната игра на думи, с която вестник „Гардиън“ съобщи за совата: Owl I want for Christmas.