Мелания Тръмп породи противоречиви чувства с избора си на коледна украса на Белия дом миналата година. Тази година обаче първата дама на САЩ беше предпазлива към дръзките решения в интериора. Украсата е решена в бяло и златисто, което едновременно е изчистено и стилно, но ни въвежда в празничната обстановка по деликатен начин.

Снимка: profimedia.bg

Мелания показа Белия дом в целия му коледен блясък във видео в Туитър, както и в няколко снимки. На тях се виждат множество елхи, които са украсени с шишарки и листа в златисто, а също и свежи бели цветя. На един от фотосите се вижда и минимодел на Белия дом.

Не можем да не забележим и облеклото на първата дама, което е в пълен синхрон с цветовата гама, подбрана за коледната декорация. Рокля по тялото в цвят светъл крем и палто в същата гама бяха съчетани със сребристи обувки на висок ток Christian Louboutin, лесно разпознаваеми заради червените подметки.

Снимка: profimedia.bg

49-годишната американка със словенски корени озаглави видеото „Духът на Америка”, а Белият дом описва избора на декорация на госпожа Тръмп, като отпразнуване на „смелите личности, които са оформили страната ни и поддържат американския дух жив.”

По украсата са работили изцяло доброволци – факт, който Мелания не пропусна на отбележи, наричайки Белия дом „Домът на народа”.

По всичко изглежда, че тазгодишната коледна украса е добре приета от обществеността, след като миналата година изборът, който първата дама направи, беше широко обсъждан и критикуван. Червеното присъстваше навсякъде, а най-емблематичен е кадърът, в който съпругата на американския президент минава по коридор, който е пълен с елхи изцяло в червено.

В социалните мрежи се появиха сравнения на декорацията с кървава сцена от психологическия хорър на Стенли Кубрик от 1980 г. „Сиянието”, както и с филма „Историята на прислужницата”.