Джо Байдън и Камала Харис представиха официален плейлист за предстоящото им встъпването в длъжност като президент и вицепрезидент на САЩ. Селекцията включва общо 46 песни от изпълнители като Кендрик Ламар, MF DOOM, Tame Impala и Бионсе.

Селектиран от D-Nice и Raedio, плейлистът започва с "Lupitas Interlude" на бруклинския рапър Kota The Friend. Оттам той преминава в избрани песни на The Internet, Брус Спрингстийн, SAULT, Мак Милър, Боб Марли и A Tribe Called Quest.

Сред изпълнители виждаме още Vampire Weekend, Стиви Уондър, Марвин Гей, SZA, Дуа Липа, Toro y Moi, Джил Скот и Earth, Wind & Fire.

Плейлистът е създаден в пряко партньорство с президентския комитет по въвеждането в длъжност (инаугурация) преди събитието на 20 януари. 

В изявление екипът на Байдън и Харис казва, че вярва, че селекцията от песни "представлява разнообразието на нашата нация и нашата сила и устойчивост, докато очакваме ново ръководство и нова ера в историята на Америка".

Снимка: Getty Images

"По време на бурна година, която раздели толкова много близки, музиката беше средството, което постоянно ни държеше свързани", казва главният изпълнителен директор на комитета за инаугурацията Тони Алън.

"Независимо дали сте кънтри душа, джаз ентусиаст, хип-хоп фен, почитател на класическата музика или просто обичате старомоден рокендрол, музиката успокоява, вдъхновява, обединява и лекува... Тези песни и изпълнители отразяват неумолимия дух и богатото разнообразие на Америка. Те са музиката към нова глава и ще помогнат за това хората да се сближат, тъй като администрацията на Байдън и Харис започва своята важна работа за обединяването на страната ни", допълва той.

Слушайте плейлиста в "Спотифай" по-долу.