Лейди Гага и Дженифър Лопес ще пеят на церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън и вицепрезидент Камала Харис на 20 януари, съобщава Си Ен Ен.

Лейди Гага ще изпълни националния химн на САЩ. Дженифър Лопес също ще се включи в музикалния спектакъл. Целта на събитието е да представи една ясна картина колко разнородна, но обединена може да бъде Америка.

Снимка: Getty Images

"Те са ангажирани с непоколебимата визия на новоизбрания президент и на вицепрезидент за нова глава в нашата американска история, в която ние сме Америка, обединена в преодоляването на дълбоките разделения и предизвикателства, пред които е изправен нашият народ, обединяването на страната и възстановяване на душата на нашата нация", казва в изявление изпълнителният директор на учредителната комисия Тони Алън за участниците в събитието.

В събитието ще участват също чернокож пожарникар от Джорджия, бивш младежки поет лауреат, католически свещеник и пастор от родния град на Байдън – Уилмингтън.

След церемонията Том Ханкс ще бъде домакин на специален телевизионен спектакъл, св който с изпълнения ще се включат изпълнители като Джон Бон Джоуви, Деми Ловато, Джъстин Тимбърлейк и Ант Клемънс.

Вижте повече от видеото в сайта на bTV Новините.