Камала Харис стана първата чернокожа жена от азиатски произход, станала кандидат за вицепрезидент на САЩ, след като беше избрана от кандидата за президент на Демократическата партия Джо Байдън. Новината беше приветствана от редица известни личности и политици в САЩ.

"Създаваш история", написа холивудската актриса Натали Портман, споделяйки снимка в Инстаграм профила си, на която двете с Камала Харис позират прегърнати и усмихнати.

Същите думи използва рапърът и музикален продуцент Фарел Уилямс, споделяйки новината в Туитър профила си: "Историческо!".

Канадският модел Линда Еванджелиста изрази подкрепата си към Камала Харис, като сподели в Инстаграм профила си черно-бяла снимка от детските й години, както и вдъхновяващи нейни думи, като публикацията завършва с думите: "Доналд Тръмп смята, че тази страна му принадлежи. Но Джо Байдън знае, че принадлежи на всички нас. На хората. И хората заедно ще си я върнат обратно.

Поп певицата Тейлър Суифт сподели новината за избора на Камала Харис в Туитър профила си кратко и еднозначно: "ДА".

Американска актриса и певица Зоуи Дешанел публикува снимка в Инстаграм профила си с думите: "Развълнувана съм да видя силна и интелигентна жена в надпреварата."

Аренби певицата Пинк сподели в Туитър профила си, че не може да скрие сълзите си от радост заради избора на Камала Харис.

Поп звездата Джъстин Тимбърлейк също не пропусна да поздрави Камала Харис за историческата кандидатура в Инстаграм профила си.

"Какъв исторически момент за цветнокожите жени, малките момичета с големи мечти и майките навсякъде", написа американската актриса Джесика Бийл в Инстаграм профила си.

"Радостна съм да приветствам Камала Харис за историческия избор на демократите. Тя вече се е доказала като невероятен служител и лидер. И знам, че тя ще бъде силен партньор на Джо Байдън. Моля, присъединете се към мен, за да я изберем", написа Хилъри Клинтън, която загуби президентската надпревара от Доналд Тръмп на последните избори в САЩ.

"Изборът на вицепрезидент е първото важно решение, което президентът взема. Когато сте в Овалния кабинет, се сблъсквате с трудни проблеми и решенията, които вземате, ще повлияят на живота и поминъка на цялата страна - затова имате нужда от някого до вас, чиято преценка и характер да помогнат за правилния ход. Някой, чийто фокус надхвърля личния интерес, за да се насочи към живота и перспективата за останалите. Джо Байдън закова това решение. Избирайки сенатор Камала Харис за следващия вицепрезидент на Америка, той подчерта собствените си преценка и характер. Реалността ни показва, че тези атрибути не са задължителни за един президент. Те са изисквания на работата. А сега Джо има идеалния партньор, който да му помогне да се справи с множеството истински предизвикателства, пред които се сблъсква Америка в момента и през следващите години", написа от своя страна бившият американски президент Барак Обама.

Следете темата около предстоящата битка в САЩ в btvnovinite.bg >>