Малкият Джордж Александър Луи, който цяла Великобротания чакаше да се появи на бял свят, вече има своите първи снимки само ден след като принцеса Кейт роди. Но първият семеен портрет на младото кралско семейство, който е публикуван официално, се появи едва сега.

Всъщност снимките са две. Направени са в задния двор на къщата на семейство Мидълтън, която се намира в Беркшир. А фотографът ли? Майкъл Мидълтън, дядо на Джордж Александър Луи и баща на Кейт.

Принцеса Кейт не скрива радостта си от това да бъде майка. Усмихната и горда, тя държи престолонаследника Джордж, който пък спи непробудно в ръцете й. До нея е и съпругът й Уилям, както и двете кучета на семейство Мидълтън – голдън ретрийвърът Тили и кокер шпаньолът Лупо.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Противно на традицията досега, фотосите да бъдат правени от утвърдени в своята област вещи хора, първият официален семеен портрет на Кейт, Уилям и малкия Джордж Александър Луи е направен именно от бащата на Кейт.

Въпреки задоволителния краен резултат и чара, който излъчват снимките, Майкъл Мидълтън сериозно беше разкритикуван от експерти фотографи. Най-голямата критика се отнася за най-важното правило във фотографията, което очевидно дядо Майкъл е нарушил – снимането срещу светлината. Освен това на снимката с кучетата, носът на едното от тях е изрязан.

Критиките продължават с цял списък, но от другата страна застана известният фотограф на знаменитостите Брайън Арис, който коментира спред Daily Mail, че фотосите са „свежи” и „очарователни”.

И според нас са очарователни, без значение дали са снимани срещу светлината и дали носът на кучето го няма. :)

Снимка: Splash/Guliver Photos

Не можем да не направим аналогия със снимките от детството на Уилям, когато принцеса Даяна и баща му също са снимани на зелена поляна върху одеяло, усмихнати и щастливи.