Бившият крал на Белгия Албер II сложи край на спекулациите, които обикалят от дълго в публичното пространство, като обяви официално, че има незаконна дъщеря. ДНК тест е потвърдил, че Делфин Боел е биологично дете на 85-годишния Албер II, който през 2013 година отстъпва трона в полза на сина си заради влошено здраве. В понеделник бившият крал е направил публично изявление чрез своя адвокат, слагайки край на 7-годишна юридическа битка и припознавайки 51-годишната Делфин за своя дъщеря.

Боел, която е известна белгийска художничка и скулптор, води дълга борба за признаване на бащинство. През ноември 2018 г., след 5-годишна юридическа битка, се случва пробивът – съд в Брюксел разпореди, че кралят трябва да се подложи на тест за бащинство, като даде проба.

Делфин Боел
Снимка: Getty Images

През май 2019 година белгийски апелативен съд постановява, че бившият монарх ще бъде глобяван по 5000 евро на ден, ако продължава да отказва да се подложи на ДНК тест. В последствие той се съгласява, пробата се оказва положителна и Албер е принуден да припознае Делфин за свое четвърто дете.

Майката на Делфин е баронеса Сибил де Селис Лонгчамп, която произхожда от белгийско аристократично семейство на графове и е съпруга на заможен индустриалец. Слухове за връзката й с бившия монарх за първи път се появиха през 1999 година, след като бива публикуван пеупълномощена биография на съпругата му кралица Паола.

Крал Албер II със своето семейство - съпруга, деца и внуци.
Снимка: Getty Images

В същата година в своето коледно обръщение към нацията кралят споменава за своя изневяра в миналото и че двамата с кралица Паола са преживели „криза“ през 60-те години, която почти разрушила брака им. Кралят тогава добавя, че двамата са преодолели брачните си проблеми отдавна.  

В деня, в който Албер абдикира преди 7 години, майката на Делфин Боел говори за първи път за извънбрачната си връзка с монарха в тв интервю. В него тя разкрива, че е смятала, че не може да има деца по медицински причини, допълвайки, че не са вземали никакви предпазни мерки.

„Беше много красив период. Делфин беше дете, родено от любов. Албер не беше точно бащински настроен, но се държеше много мило с нея.“

Делфин Боел
Снимка: Getty Images

Предполага се, че връзката на Албер II и Сибил де Селис Лонгчамп е продължила цели 18 години – от 1966 до 1984 година.