Британската актриса Джоди Търнър-Смит няма да запомни първото си участие на фестивала в Кан с добро. 34-годишната жена, която се прочу с това, че е първата чернокожа актриса в ролята на историческата личност Ан Болейн, разкри, че е била обрана по време на фестивала.

„Не съм си мислела, че ще прекарам два часа и половина в полицейски участък в последния си ден в Кан, но ето, че се случи.“

Снимка: Getty Images

Актрисата беше в Кан за премиерата на новия си филм „After Yang“. Докато е закусвала, някой е проникнал в хотелската ѝ стая и е задигнал скъпоценностите ѝ. Според местни медии вратата, която се отваря с магнитна карта, не е била разбита. Полицията разследва как точно е извършено престъплението.

Съобщава се, че откраднатите бижута са били на стойност 10 000 долара. Това е накарало актрисата да се бои за безопасността на 12-месечната си дъщеря, която е била с нея по това време. Организаторите на фестивала са я преместили в друг хотел и са ѝ осигурили постоянна охрана.

Снимка: Getty Images

Предполага се, че целта на престъпниците е била огърлицата „Gucci“, с която актрисата мина по червения килим. Тя обаче не е била нейна и е трябвало да я върне в края на вечерта, така че крадците са се задоволили с по-малко ценни бижута.