Свикнали сме да виждаме Киану Рийвс със сравнително дълга черна коса, падаща около лицето му и небрежна брада, но последните снимки на актьора показват, че той вече не изглежда така. За пореден път Рийвс беше докаран на работа от приятелката си Александра Грант, но този път папараците откриха, че косата му я няма.

Почитателите на Киану Рийвс вероятно няма от какво да се притесняват и след като приключи настоящия си ангажимент с режисьорката Лана Уашовски, Киану пак ще пусне косата си дълга. По всяка вероятност му се налага да изпълни ролята на Нео в „Матрицата 4“ в по-ранен период от историята, когато косата му все още не е напълно порасла в „реалния свят“.

„Матрицата 4“ трябва да тръгне по кината през 2021 г., въпреки принудителното прекъсване на снимките заради пандемията от COVID-19. Това е първият филм от поредицата след „Матрицата: Революции“, който излезе през 2003 г. Филмът „Матрицата“ от 1999 г. се счита за един от най-революционните в киното.

Ролята на Нео не беше първата голяма за актьора, който преди това игра в екшън класиката „Скорост“, но определено остава най-запомнящата се в кариерата му. Освен Рийвс в новата лента ще се върнат много от актьорите в оригиналната поредица, като най-забелязващата се липса е на актьора Лорънс Фишбърн. Ролята на Морфей ще бъде изпълнена от Яхия Абдул-Матин II, който е доста по-млад от Фишбърн – още едно доказателство, че новият филм ще показва по-ранен етап от историята.