Извън етикета и строго официалните събития - крал Чарлз се оказва супер грижовен дядо на петимата си внуци. Показа го най-силно при появата на внучката си Шарлот. Тя предизвика най-сладкото признание от страна на кралската особа, пред когото цяла Великобритания се кланя.

Когато Шарлот се ражда, тогавашният принц на Уелс грее от гордост, докато говорел с репортерите, пише Hello Magazine. Дни след като Уилям и Кейт посрещат дъщеря си, Чарлз споделя

"Надявах се да е момиче! Някой, който да се грижи за мен, когато съм много стар!"

Когато Шарлот се ражда, Чарлз е на посещение в Паундбъри, близо до Дорчестър в Дорсет. Да стане дядо за пореден път му носи много радост.

Снимка: instagram.com/kensingtonroyal

"Той може да падне на колене и да пълзи с тях в продължение на часове. Ще издава смешни звуци и ще се смее", казва за него Камила по време на участието си в документалния филм на BBC "Принц, син и наследник": Чарлз на 70 години.

73-годишният Чарлз и 75-годишната Камила имат общо десет внуци. Освен принц Джордж, принцеса Шарлот, принц Луи, Арчи и Лилибет, Камила има и петима внуци: Лола и Фреди Паркър Боулс (деца на Том Паркър Боулс) и Елиза Лопес, близнаците Гас и Луис Лопес (деца на Лаура Лопес).

"Внуците ми направо го обожават", добавя Камила. "Той им чете "Хари Потър" и може да озвучава всички герои с различни гласове. Мисля, че децата наистина оценяват това."

Принц Уилям се появява и в предаването "Принц, син и наследник": Чарлз на 70 г. и описва баща си като "брилянтен" дядо, въпреки че му се иска да може да прекарва повече време с внуците си.

"Той е най-здравият човек, когото познавам, но също така искам да бъде здрав поне до 95-годишна възраст", допълва по-големият му син. "Когато той е с внуците си, е страхотен. И ние имаме нужда от него колкото се може повече."

Вижте крал Чарлз III и емоциите му по време на погребението на неговата майка кралица Елизабет II