Едва ли някой някога си е представял, че филм за света на „Хари Потър“ със сценарии от Дж. К. Роулинг може да претърпи такъв провал. Романите на Роулинг са най-четените в света, а филмите по тях събраха близо 8 млрд. долара от продажба на билети. Поредицата „Фантастични животни“ обаче се е запътила към край, подобен на този на „Титаник“ (корабът, а не супер успешния филм) и айсбергите, в които се блъска, са много.

Снимка: Getty Images

Тази седмица стана ясно, че актьорът Езра Милър е бил арестуван. Той изпълнява една от най-важните роли във филма – тази на Аврелий Дъмбълдор.

Актьорът е бил арестуван, след като се е държал непристойно в Хавай. Той се е намирал в караоке бар, когато по някаква причина се е ядосал на песента „Shallow“ на Лейди Гага. Изтръгнал е микрофона от ръцете на жената, която я е изпълнявала и е запознал да крещи обиди.

Снимка: Getty Images

Когато полицията е дошла, актьорът е бил задържан за кратко и е пуснат под гаранция от 500 долара. Това обаче не му е било достатъчно и Езра Милър е нахлул в чужд имот и в спалня, където е имало двама души. Той ги е заплашвал и дори ги е обрал (откраднал е пари и паспортите им) по информация от съдебните документи, цитирана от „Скай Нюз“.

Местната полиция чъобщава, че служителите на реда са били викани 10 пъти заради безредици, предизвикани от Милър и то само в рамките на три седмици и половина.

Снимка: Getty Images

Това е само последният от многото проблеми, които изникнаха пред „Фантастични животни“. На следващата страница може да се припомните и другите проблеми, които обричат филма на провал >>>

Спънки пред третия филм от поредицата „Фантастични животни“

Поведението на Езра Милър е само последният скандал около предстоящия филм.

Снимка: Getty Images

Филмът трябваше да излезе през 2020 г., но се наложи забавяне, за да се пренапише сценария. Предишният филм, „Престъпленията на Гринделвалд“, не успя да постигне успеха, който му предричаха и очевидно създателите обвиняват за това сценария на Дж. К. Роулинг. „Тайните на Дъмбълдор“ ще е първият филм от поредицата, сценарият за който ще бъде писан не само от Роулинг, но и от опитния сценарист Стив Клоувс. След това светът беше връхлетян и от пандемия, което допълнително забави работата по филма.

Снимка: Getty Images

Самата Дж. К. Роулинг се превърна в противоречива личност в рамките на дни. Писателката първо заяви неодобрението си за използването на думата „жена“ в смисъл, различен от „биологична жена“, с което разгневи транс общността. Когато избухна скандалът, тя наля още масло в огъня, като публикува дълго есе, в което защитава позицията си.

Снимка: Getty Images

Най-големият скандал обаче не е с Роулинг, а с Джони Деп, който изпълнява ролята на черния магьосник Гринделвалд. След като загуби делото за клевета срещу британски вестник, нарекъл го „бияч на съпруги“, Деп загуби и ролята си във филма. Сега едва ли съжалява за това, тъй като по всичко изглежда, че филмът ще е провал, а той самият си взе пълния хонорар (около 10 млн. паунда) само за една заснета сцена (която няма да бъде включена във филма).

Снимка: Getty Images

През май миналата година един от актьорите, участващи във филма, беше осъден. Кевин Гътри беше признат за виновен по обвинение в изнасилване, извършено през 2017 г. и получи присъда от 3 години затвор.

Ще ги бъде ли „Фантастични животни“ 4 и 5?

Първоначалната идея беше поредицата да има 5 части. В светлината на всичко изброено тук, това изглежда крайно невероятно.

Снимка: Getty Images

Създателите на филма вече съобщиха, че ще има известно забавяне, преди да започне работата по „Фантастични животни 4“ и феновете са убедени, че причината за това изчакване е да се види колко точно ще се провали филмът и има ли смисъл да се работи по следващ.

Най-реалистичната възможност е историята да приключи с четвъртия филм, за да бъдат спестени загубите за милиони, които със сигурност очакват студиото, ако продължи с плана за поредица от пет филма.