След 6 седмици представяне на доказателства и изслушване на свидетели, делото за клевета на Джони Деп срещу бившата му съпруга завърши и жури от съдебни заседатели се произнесе в полза на звездата от „Карибски пирати“. Тази седмица за пръв път научихме какви са били причините за това решение, след като един от съдебните заседатели разкри пред американската телевизия какви са били впечатленията на журито от двамата бивши съпрузи, които се съдят.

Снимка: Getty Images

Много от нещата, които Амбър Хърд каза, не се връзваха и повечето от нас смятаха, че тя е агресорът“, разкри той.

За да убеди съдебните заседатели, че е била жертва на насилие, Амбър Хърд разказа ужасяващи истории за това, което се твърди, че ѝ е причинявал бившият ѝ съпруг. Тя на няколко пъти се разплака и задължително гледаше директно към съдебните заседатели, когато отговаряше на въпросите на адвокатите.

Изглежда актрисата е била посъветвана от адвокатите си да се държи по този начин, за да ѝ съчувстват, но още тогава специалисти предупредиха, че това може да ѝ изиграе много лоша шега. И изглежда точно това с станало.

Плаченето, израженията ѝ и постоянното взиране към журито – всички се чувствахме много неудобно“, разкри съдебният заседател. „Тя плачеше, докато отговаряше на някои въпроси и само няколко секунди по-късно изглеждаше спокойна. Някои от нас ги наричаха крокодилски сълзи.

Снимка: Getty Images

За разлика от нея Джони Деп запази спокойствие през цялото време, като не позволяваше дори на най-провокативните въпроси на адвокатите да го извадят от равновесие. Това изглежда му е помогнало много за крайния резултат.

Повечето съдебни заседатели мислеха, че това, което той казва, е много по-достоверно. Изглеждаше по-истински, когато отговаряше на въпросите. Емоционалното му състояние беше по-стабилно през цялото време.

Съдебният заседател, който сподели всичко това, призна, че една от най-важните причини да не повярва на Амбър Хърд е лъжата ѝ, че е дарила 7-те милиона, получени при развода с Джони Деп. Тя заяви това преди време за британската телевизия, но след това адвокатите на Джони Деп я принудиха да признае, че е дарила малко над 1 млн. долара от обещаните 7. Хърд опита да се оправдае, че като е казала „дарих“, е имала предвид „обещах да даря“ и че никога не е искала да излъже, че вече е дарила пълната сума. Съдебните заседатели не повярваха.

Снимка: Getty Images

На журито не са били дадени конкретни параметри за сумите, които могат да присъдят на двамата съдещи се. Джони Деп поиска от Амбър Хърд 50 млн. долара, а тя от своя страна заведе ответно дело за 100 млн. долара. На Амбър Хърд бяха присъдени 2 млн, а на Джони Деп 15 млн. В крайна сметка сумата, която Амбър Хърд трябва да плати, беше намалена на 10,35 млн. долара, или 8,35, като се приспаднат парите, които бившият ѝ съпруг ѝ дължи. Амбър Хърд ще обжалва решението.

Според мен и двамата са упражнявали насилие един срещу друг“, призна съдебният заседател. „Не мисля, че никой от тях е напълно прав или напълно греши.