На 17 юни ще бъде излъчено първото интервю на актрисата Амбър Хърд след края на процеса срещу нея, който бившият ѝ съпруг Джони Деп спечели. Сегменти от интервюто вече бяха излъчени предварително и изглежда, че Амбър Хърд продължава да обвинява социалните мрежи за загубата.

„Дори някой, който е напълно убеден, че заслужавам цялата тази злоба и омраза, дори да мислите че лъжа, не може да ме погледнете в очите и да ми кажете, че в социалните медии нещата бяха представени справедливо“, казва тя пред журналистката Саванна Гатри.

Действително по време на процеса Амбър Хърд се превърна в един от най-мразените хора в социалните мрежи. Появиха се стотици шеги, които се подиграваха на изказванията ѝ в съда, включително на тези, които описват жестокост и насилие, за които тя твърди, че са ѝ причинени от Джони Деп.

Почитателите на Джони Деп лепнаха на актрисата прякора Амбър Търд (изпражнение), заради твърдението на Деп, че тя се е изходила в леглото му.

В продължение на 6 седмици съдебните заседатели слушаха версиите на двете страни и в крайна сметка взеха решение, че Амбър Хърд трябва да плати на Джони Деп 15 млн. долара, а той на нея 2 млн. долара.

Амбър Хърд обаче не е ядосана на съдебните заседатели за това, че не приеха нейната гледна точка и не ги обвинява.

„Не ги обвинявам, даже ги разбирам“, казва тя в друга част от интервюто „Той е обичан персонаж и хората имат чувството, че го познават. Той е фантастичен актьор.“

Всеки ден, в който делото се гледаше в съда, пред сградата имаше стотици почитатели на Джони Деп, които искаха да го видят. Актьорът се възползва от това и не пропускаше възможност да помаха на почитателите си и да им благодари, а в поне един случай им донесе закуска.

Отношението към Амбър Хърд беше коренно различно. Всеки пък, когато актрисата слизаше от колата си, тълпата я освиркваше.

За разлика от Амбър Хърд, която стана известна едва през 2018 г. с филма „Аквамен“, Джони Деп е сред най-обичаните актьори вече три десетилетия. Много е вероятно именно славата му и успехите му в Холивуд да са една от основните причини токова много хора, сред които и съдебните заседатели, да застанат на негова страна.