Петото издание на най-голямото събитие за татуировки у нас - Bulgaria Tattoo Expo - ще се проведе на 28 и 29 септември в зала 3 на НДК в София. То ще събере под един покрив над 140 артисти от Европа и Азия, които ще работят на място по време на събитието и ще могат да се съревновават в конкурсната програма.

Шоу програмата тази година е още по-богата. За първи път на сцената на Bulgaria Tattoo Expo ще излязат артистите от школата Sekibaku Shibari Dojo Sofia, които ще представят специален пърформанс, разкриващ тайните на японското изкуство на връзването.

Програмата включва и специално фрийк шоу с гости от Италия. Атрактивното дуо Jacob Angel & Monique Angel ще участва за втора година в събитието, представяйки своята авторска комбинация от боди съспеншън, костюми и грим.

Снимка: iStock

Почитателите на рок музиката отново ще могат да се забавляват с концертно изпълнение. В събота на сцената ще се качат музикантите от D2. Те подготвят специален сет за посетителите на събитието, включващ едни от най-любимите парчета на публиката, заедно с някои от най-новите творби на групата. Водещ на събитието и в двата дни е самият Дидо от D2.

По време на събитието посетителите ще могат да видят отблизо как се правят татуировки, да се запознаят с едни от най-големите имена в индустрията и да се татуират. За първи път посетителите ще могат да се включат в конкурс за най-нестандартна татуировка и да спечелят атрактивни награди.

Тази година събитието включва и ексклузивен тату семинар, ръководен от едно от най-големите имена в тату индустрията Николай Николов – Bullet BG. Семинарът Black & Grey ще се проведе на 27 септември (четвъртък), като местата за него са вече разпродадени.

Bulgaria Tattoo Expo има за цел да събере под един покрив артисти от цял свят и фенове на татуировките, да сплоти tattoo общността, да обогати тату културата у нас, като същевременно разбие митовете и предразсъдъците към изкуството на татуировките. Билетите са вече в продажба в събитието и в мрежата на Eventim.