В края на месец март природозащитничката Бинди Ъруин, дъщеря на легендарния Ловец на крокодили Стив Ъруин, роди дъщеричката си Грейс Уориър. Тази седмица майката сподели снимка на малката Грейс от семейната им разходка до зоологическата градина в Австралия.

 

 

Зоологическата градина е собственост на семейство Ъруин и в момента се управлява от вдовицата на покойния Стив Ъруин Тери. По тази причина внучката на покойния естественик е редовен посетител и вече се е срещала с някои от животните в зоопарка.

 

 

Грейс вече дори е почетен служител на зоопарка и дори си има своя униформа с подходящ размер и бродирано име.

Родителите на Грейс се надяват да я научат да обича и уважава природата. Семейство Ъруин са едни от най-известните жители на Австралия, благодарение на хитовите телевизионни предавания на Стив Ъруин, който запознаваше зрителите с някои от най-впечатляващите и опасни животни на планетата.

Стив Ъруин загина именно при срещата с едно от тези същества – опасен скат, който го прободе с опашката, проби дробовете му и предизвика смъртта му.

Въпреки трагичната смърт на Ъруин, дъщеря му се надява, че малката Грейс ще изпитва само любов към животните на планетата и ще е достойна наследница на дядо си. Тя дори разкри, че е избрала името Уориър, което означава „войн“, за да почете паметта на баща си – най-смелият природозащитник и войн на околната среда в целия свят.

Преди няколко седмици семейството получи като подарък портрет, на който Стив Ъруин държи внучката си в ръце. Нещо, което той така и нямаше възможност да направи, защото децата му бяха още съвсем малки, когато загина през 2006 г.

Грейс е първото дете на Бинди Ъруин, която сключи брак точно една година преди раждането на момичето с американеца Стивън Пауъл.