Технологиите напредват, а децата не са това, което бяха. И все пак никой не е очаквал подобна организация и структурирано представяне на коледните желания от едно дете. Захвърляйки хартията и химикалката, най-новата мода сред подрастващите е да представят списъците си с подаръци за Kоледа под формата на презентация в PowerPoint.

За целта родителите трябва да се настанят удобно пред телевизора и да се заредят с търпение, а дядо Коледа вероятно ще се нужда от Microsoft акаунт, за да достигнат списъците до него успешно.

Виктория Ренеа споделя със своите последователи в TikTok най-новата тенденция при списъците с коледни желания – в 6-минутно видео майката показва как дъщеря й Кайла представя всяко от над 40-те си желанията в презентация – със снимки, цени и дори сайтове, откъдето може да се закупи всяко от тях.

Кайла, която изглежда около 10-годишна, не само изрежда своите желани подаръци, но и се аргументира защо са й нужни. Списъкът включва маратонки, лаптоп, безжични слушалки, таблет, книги, чаши и различни играчки, подходящи за нейната възраст.

Списъкът с коледни желания на момичето възлиза на над 2500 долара, а майката признава, че ще трябва да си намери няколко работни места, „ защото това са коледните подаръци само на едно дете, а аз имам три деца“. До момента видеото е гледано от на 1 милион потребители в TikTok.

Снимка: TikTok

Оказва се, че Кайла не е единственото дете, което се е сетило, че времената са модерни и следователно хартията и химикалката са напълно излишни.

Саманта Ралф също била изненадана от високотехнологичната презентация, направена от дъщеря й в PowerPoint, която изброява близо 20 предмета, сред които маратонки, чехли и футболна тениска, които се надява да получи за Коледа.

Видеото, което Саманта е споделила в TikTok до момента има над 6 милиона гледания.

Противно на очакванията Саманта приема презентацията като добър начин за общуване с дъщеря й.

"Определено смятам, че презентацията ни помага като родители да имаме по-добра представа какво да подарим на децата си", казва Ралф пред The Post. "Лично аз знам, че моите деца не очакват да получат всичко, което поискат, така че елементът на изненадата все още може да го има."

Този вид представяне на коледните желания има и други положителни страни – той „улеснява“ далечните роднини да изберат подарък за детето, особено тези, "които не са съвсем в час с това, с което се занимава младото поколение в наши дни".

Снимка: TikTok

Оказва се, че много родители са съгласни с позицията на Ралф, че PowerPoint наистина е полезен.

"Следващата година ще накарам по-големите си деца да ми изпратят PowerPoint по електронната поща. Това е толкова полезно", признава в коментар родител.

"Мисля, че е гениално. Не е прекалено много, а какво иска и защо! Улеснява живота на мама", съгласява се друг.

"Иска ми се моите ученици да влагат толкова усилия в училищните презентации", шегува се учител под видеото.