Всички знаем какво са „Барби“ и „Опенхаймер“ – двете касови филмови заглавия, които направиха главозамайващи приходи това лято. А една жена е чакала цял живот щастливото стечение на обстоятелствата, за да стане известна, защото се казва Барби Опенхаймер. Проблемът обаче е, че хората си мислят, че тя се шегува, когато се представя.

Последните месеци от живота на 68-годишната Барбара „Барби“ Опенхаймер са изключително динамични и забавни. И всичко това се дължи на името й, което при други обстоятелства, не би направило впечатление на никого.

"Манията по Барбенхаймер* добави още малко забавление към и без това хубавия ми живот. Беше страхотно забавление", казва Опенхаймер пред The New York Post. "Много се забавлявам с тази мания. Винаги е важно да приемаме случайностите в живота, нали?"

Снимка: Barbara OppenheimerДокато приятелите и близките ѝ смятат, че името й е "чудесно съвпадение", Опенхаймер казва, че много непознати се учудват, когато се представя.

"Повечето хора не ми вярват, когато казвам името си. Мислят, че се шегувам", споделя Барбара.

Опенхаймер е от градчето Нютън в щата Масачузетс и казва, че двамата ѝ синове също обичат да се шегуват.

"По-големият ми син ми купи тениска на Барбенхаймер за рождения ми ден, но беше разочарован, че вече имам такава", сподели тя.

68-годишната Барбара има 5 внучета, които са малки, за да осъзнаят какво се случва, с изключение на най-голямото.овечето от внуците ми са твърде малки, за да разберат манията, но най-голямата ми внучка, която е само на 7 години и в миналото е била голям фен на Барби, беше заинтригувана."

Опенхаймер казва още, че била сигурна, че "лятото на славата" ще мине бързо, но намира всичко това за "доста забавно".

"Имах приятели от колежа по цял свят, които ми писаха през онзи уикенд, когато излязоха филмите“, споделя Опенхаймер пред Slate. "Беше гениално, че ги пуснаха заедно. Това наистина върна хората в киносалоните."

В момента възрастната дама държи да я наричат Барбара, но в миналото, когато манията по куклите Барби е била на мода, е държала да я наричат Барби.Докато много киноманиаци не можеха да решат кой от двата филма да гледат първо, Барбара отива на премиерния уикенд на „Опенхаймер“, а причината е, че съпругът й е роднина на Дж. Робърт Опенхаймер, човекът, наричан "бащата на атомната бомба", който е в центъра на филма."Бащата на съпруга ми е трети братовчед на Дж. Робърт, така че наистина искахме да видим как ще се отнесат към неговата история", споделя тя, добавяйки:

"Но бях доволна от филма, защото той кара хората да се замислят върху тези въпроси и каква роля е изиграл той в историята. За мнозина той беше герой, но също така беше обект на много гняв. Искам да кажа, че в семейството на съпруга ми винаги съм чувала, че дали го обявяваш за свой роднина, или не, наистина зависи от това как се чувстваш по отношение на нещата."

Ако все още не сте гледали "Опенхаймер", вижте трейлъра му тук:Около две седмици след като гледат филма на Кристофър Нолан, Барбара и съпругът ѝ отиват да видят и"Барби" - и нито един от двата филма не ги разочарова."И двата филма ни харесаха по различен начин. Не бях сигурна, че съпругът ми ще хареса "Барби", но той се смееше с глас през цялото време. Не мога да избера. Радвам се, че гледах и двата филма.

Американката вече е пенсионер, но е била професор по говорна и езикова патология в Бостънския университет - работа, която според нея е приемала "малко по-сериозно, отколкото Кен приемаше плажа".

Вижте във видеото една забавна пародия на филма "Барби":

*Феноменът Барбенхаймер се ражда, когато премиерите на двата напълно различни по тематика филма се оказват в един и същи ден и филмовите фенове трябва да избират кой от тях да гледат.