Британският гангстерски сериал „Остри козирки“ (Peaky Blinders) е един от най-популярните сериали на Нетфликс. В него зрителите се срещат не само с много от най-известните исторически личности от първата половина на миналия век, като Уинстън Чърчил, но и имат възможност да гледат някои от най-популярните британски актьори. Говори се обаче, че следващият сезон ще съдържа и двете, макар и в неочаквана комбинация – легендарният комик Роуън Аткинсън, когото много хора наричат с името на персонажа му мистър Бийн, ще влезе в ролята на диктатора Адолф Хитлер.

Снимка: Getty Images

Спекулациите, че ще видим Хитлер в следващия сезон, се появиха още след края на предишния. Създателите на сериала намекнаха, че в предстоящия шести сезон ще има известна историческа личност, която ще изненада почитателите.

Британският фашист Осуалд Моузли, чиято роля в сериала се изпълнява от актьора Сам Клафин
Снимка: Getty Images

Тъй като един от персонажите, които са базирани на реални личности, е фашистът Осуалд Моузли, който е бил привърженик на идеите на Хитлер, познавал се е лично с него и дори го е поканил на сватбата си, феновете бързо стигнаха до заключението, че въпросната личност ще е именно лидерът на Нацистка Германия.

Снимка: Getty Images

Малко след това в интернет плъзна слухът, че в ролята на Хитлер ще влезе не друг, а актьорът Роуън Аткинсън, който е най-известен със създадения от него персонаж мистър Бийн. Докато за някои идеята е по-скоро забавна, други напомнят, че Аткинсън всъщност е много интелигентен и добър актьор, който определено има потенциал да изпълни сериозна роля, макар да е посветил живота си на комедията.

Снимка: Getty Images

Това няма да е и първият случай в който легендарен комик играе ролята на Хитлер. Всички се сещат, разбира се, за класиката „Великият диктатор“, в която Чарли Чаплин се превъплъти в персонаж, базиран на (живия тогава) Хитлер.

Снимка: Getty Images

Не е ясно дали слухът за Аткинсън (който в момента е по-стар, отколкото Хитлер някога е бил) в ролята на диктатора действително е изтекъл от създателите на сериала или се е зародил в интернет, без да има каквато и да е истина в него, но засега никой не е отрекъл участието на Аткинсън, така че можем да се надяваме.