Докато принц Хари все още е в Англия и доуточнява подробности със семейството си след неочакваното решение той, съпругата му и синът им да напуснат кралската фамилия, Меган Маркъл вече започна новия си живот с първа публична изява в Канада. Това е първото й появяване след неочакваното съобщение „бомба“, което с Хари пуснаха на 8 януари. Само ден след това херцогинята отлетя за Канада, за да бъде със сина им Арчи.

Херцогинята на Съсекс в момента се намира в западната част на Канада, на остров Ванкувър. В близост до острова беше и първият й ангажимент. Меган посети приюта за жени и деца Downtown Eastside Women's Centre във Ванкувър, където е обсъдила „въпроси, засягащи жените в общността“. В страницата на центъра във Фейсбук беше споделена снимка от визитата на кралската особа – „Вижте с кого пихме чай днес! Херцогинята на Съсекс, Меган Маркъл, ни посети днес, за да обсъдим въпроси, засягащи жените в общността“, гласи текстът към фотоса.

Херцогинята на Съсекс е разговаряла с мениджърите на приюта, който осигурява консултиране, топла храна и задоволяване на основни нужди за жени и деца. В разговора Меган е попитала от каква подкрепа се нуждаят жените там. Все още не е ясно дали 38-годишната бивша актриса планира дългосрочни отношения с центъра, но посещението на Маркъл там е ясен знак, че кралската двойка желае да продължи благотворителната си дейност под една или друга форма.

Облеклото на Меган също издаде категоричното намерение на двойката да скъса с формалностите, произтичащи от живота й в кралския двор. За посещението в приюта Меган беше заложила на парка, пуловер, черен панталон и ботуши – визия, с която не сме свикнали да я виждаме по време на официалните й ангажименти като част от британската кралска фамилия.

Очаква се до края на седмицата в Канада да пристигне и принц Хари, за който последният официално оповестен ангажимент като част от кралското семейство ще бъде в четвъртък, когато той ще се появи на жребия за Световната купа по ръгби в Бъкингамския дворец.

Припомняме, че след спешно семейно съвещание в Сандрингам кралицата излезе с историческо и емоционално изявление, в което съобщава, че ще има „преходен период“ , в който Меган и Хари ще разпределят времето си между Великобритания и Канада, преди да заживеят окончателно в Северна Америка.