Холивудският актьор Матю Макконъхи е написал мемоари, като не е искал това да бъде типичната книга за знаменитости от шоубизнеса, съобщава Асошиейтед прес.

"Това не са обичайните мемоари или книга със съвети, а по-скоро дневник, базиран на приключенията в живота ми", казва 50-годишният носител на "Оскар".

Книгата "Greenlights" (Зелени светлини) е предвидено да излезе на пазара на 20 октомври. 

"Това са приключения, които са били значими, просветляващи и смешни, понякога защото са били замислени да бъдат такива, но най-вече защото не се опитваха да бъдат. "

Според издателството "Crown", което анонсира книгата в сряда, актьорът, известен с ролите си във филми като "Клубът на купувачите от Далас" и "Професия: Стриптийзьор", са базирани на дневник, който той е водил в продължение на 35 години.

"От приключенското детство в тексаски дом, през пътешествията до Австралия, Перу и Мали, до първите му дни в Холивуд и светкавичната слава, Макконъхи споделя как житейският му опит изкристализира важността на ценностите, силата на новите преживявания и - както самият той казва - "Да промениш реалността си или да промениш начина, по който гледаш на нея", казват от издателството.