Филмът "Барби" бързо се изкачи до позицията на втория най-печеливш филм за 2023 г., като събра впечатляващ световен боксофис от 1,23 милиарда долара. Като се има предвид това зашеметяващо постижение, съобщеният хонорар от 50 млн. долара, който Марго Роби получи за ролята си, изглежда забележително скромен - особено като се има предвид двойната ѝ роля на звезда и продуцент на филма, пише Giant Freakin Robot.

Според първите съобщения Марго Роби е получила само 50 млн. долара за Барби, но сега има информация, че звездата има дял от печалбата, който може да е 100 млн. долара.

В неотдавнашния епизод на своя подкаст The Town Матю Белони сподели прозрения, според които истинските приходи на Роби значително надхвърлят първоначално оповестената цифра от 50 млн. долара.

В епизода на подкаста, озаглавен "Колко пари наистина печели един хитов филм (и колко губи един провал)?" Матю Белони и гостът Джон Мас изследваха намаления капитал, който получават създателите на успешни филми, тъй като студиата все повече предпочитат авансовите плащания пред дела от боксофис приходите.

В рамките на тази дискусия беше повдигнат въпросът за възнаграждението на Марго Роби, като Мас спомена за приходите ѝ от 50 млн. долара за ролята ѝ. Белони отговори, като определи споменатата сума като "смешно ниска", и намекна за вътрешна информация, според която възнаграждението на Роби далеч надхвърля тази цифра.

Съобщението за 50 милиона долара, които Марго Роби е получила за участието си в Барби, споменато в дискусията между Белони и Мас, произлиза от доклад на Variety. Въпреки това Белони намеква, че Роби е имала достатъчно късмет да участва в печалбите на филма.

Със своите 1,2 млрд. долара в боксофиса Барби е най-успешният филм в кариерата на актрисата.

Въпреки че точният размер на приходите на Роби неразкрит, се знае, че началната ѝ основна заплата е била 12,5 млн. долара - сума, която значително се е увеличила заедно със значителния касов успех на продукцията.

Том Круз също е рядък пример за актьор, който се възползва от дял от печалбата на филма. Въпреки че получава скромно авансово плащане от 13 млн. долара за Top Gun: Маверик, той в крайна сметка печели около 100 млн. долара благодарение на забележителните световни приходи на филма от 1,5 млрд. долара. Като се има предвид, че световните боксофис резултати на Барби се доближават до тази цифра, вероятно е Марго Роби потенциално да си осигури подобен неочакван приход от около 100 млн. долара.

Звездите, които получават част от печалбите за своите филми, стават все по-често срещани, като Марго Роби се присъединява към Том Круз и Скарлет Йохансон.

Снимка: Getty Images

От дебюта си "Барби" има абсолютна доминация в боксофиса. Филмът събра зашеметяващите 155 млн. долара на вътрешния пазар през премиерния си уикенд, с което безпроблемно зае първото място в класацията за най-големи приходи от премиерата. Забележително е, че този филм е и най-печелившият в кариерата на Марго Роби със значителна разлика.

Във филма Барби (Марго Роби), най-известната обитателка на Страната на Барби, се сблъсква с екзистенциална криза, която я подтиква да пътува към човешкия свят, търсейки себепознание и истинско чувство за цел.

Към това търсене се присъединява и Кен (Райън Гослинг), чието собствено съществуване зависи от признанието на Барби. В стремежа си към просветление двамата герои се сблъскват с предизвикателни реалности и създават нови връзки, като по този начин насърчават личностното си израстване.

Под режисурата на Грета Гъруиг филмът оживява по сценарий, написан съвместно от нея и Ноа Баумбах, пише още БГНЕС.

Докато филмът продължава да се излъчва в кината, зрителите все още имат възможност да допринесат за значителните приходи на Марго Роби.