Макар че е участвала в няколко големи блокбастъра и дори има две номинации за "Оскар" за главните си роли в "Аз, Тоня" и "Бомба със закъснител", 2022 г. бе трудна за австралийската актриса Марго Роби. Изпълнителката има два касови провала в рамките на последните 12 месеца – „Амстердам“ и „Вавилон“.

Снимка: Форум Филм България

"Вавилон" на Деймиън Шазел излезе по кината в САЩ на 23 декември, което Deadline определи като "искра" в боксофиса. Изданието добавя, че след първите четири дни в кината филмът, чието създаване струва 80 млн. долара, е успял да събере само 4,85 млн. долара, което е далеч от очакваното. Филмът е с нисък рейтинг и в сайта Rotten Tomatoes – едва 56%.

По същия начин звездният „Амстердам“ на Дейвид О. Ръсел, в който участваха не само Марго Роби, Джон Дейвид Уошингтън и Крисчън Бейл, но и големи имена като Крис Рок, Аня Тейлър-Джой, Зоуи Салдана, Майк Майерс и дори Тейлър Суифт, беше касов провал. Появил се за първи път в кината в началото на октомври, филмът успя да спечели общо 31,2 млн. долара в световен мащаб за два месеца и половина. „Амстердам“ определено не успя да привлече вниманието на публиката.

Действието във „Вавилон“ се развива през 20-те години на миналия век, а в „Амстердам“ – през 1933 г. Първият разказва за златните дни на Холивуд, когато на сцената царят блясък и разкош. „Амстердам“ разказва историята на политическа конспирация, известна като "Бизнес заговор", в която трио приятели – лекар, медицинска сестра и адвокат, се отправят на мисия да открият истината за неразкритото убийство на пенсиониран американски генерал.

През 2023 г. Марго Роби ще участва в два дългоочаквани филма: „Asteroid City“ на Уес Андерсън и „Барби“ на Грета Геруиг. Първият ще бъде романтична комедия-драма на Краля на независимото кино и ще излезе на екран през юни. Действието в него се развива през 1955 г.

Що се отнася до "Барби" на Геруиг, който се очертава като летен блокбастър, в него Марго Роби ще играе популярната кукла на Mattel, а Райън Гослинг ще бъде нейният Кен. По възможно най-личния и ироничен начин Геруиг ще разкаже история за уникалността и женската сила в един доминиран от мъже и "съвършен" свят, пише БГНЕС.