Лиза Клауд написа, че макар синът й Ангъс Клауд да е бил „дълбоко опечален от скорошната смърт на баща си“, последният му ден е бил „радостен“, съобщава Би Би Си. Било е „ясно, че той не възнамеряваше да си отиде от този свят“, добавя тя.

Ангъс Клауд, който играеше Фезко в хитовия сериал „Еуфория“ на HBO, беше намерен мъртъв миналия понеделник, дни след като присъства на погребението на баща си. Актьорът беше на 25 години.

В съобщение във Фейсбук Лиза Клауд написа: „Искам всички да знаете, че оценявам любовта ви към семейството ми в този съкрушителен момент. Искам също така да знаете, че въпреки че синът ми беше в дълбока скръб заради преждевременната смърт на баща си от мезотелиом, последният му ден беше радостен“.

Снимка: Getty Images

„Той пренареждаше стаята си и подреждаше предмети из къщата с намерението да остане за известно време в дома, който обичаше. Говореше за намерението си да помогне за осигуряването на сестрите си в колежа, както и да помогне на майка си емоционално и финансово. Не е възнамерявал да сложи край на живота си“, пише още Лиза.

„Когато се прегърнахме за лека нощ, си казахме колко много се обичаме и той каза, че ще се видим на сутринта. Не знам дали и какво може да е приел в тялото си след това. Знам само, че е положил главата си на бюрото, на което работеше по художествени проекти, заспал е и не се е събудил“.

Снимка: Getty Images

Според запис на диспечерското обаждане на телефон 911, получен от американски медии, г-жа Клауд е казала на службите за спешна помощ, че синът ѝ вероятно е приел свръхдоза наркотик.

Тя написа още: „Може да се окаже, че той е предозирал случайно и трагично, но е пределно ясно, че не е възнамерявал да си отиде от този свят“.

Майката добави: „Публикациите в социалните медии предполагат, че смъртта му е била умишлена. Искам да знаете, че това не е така. За да почетете паметта му, моля, превърнете случайните прояви на доброта в част от ежедневието си. Благославям сърцата ви“.

Ангъс Клауд в кадър от Еуфория
Снимка: HBO

Вижте повече за Ангъс Клауд в следващото видео: