Лупита Нионг’о бе определена за "Най-красивата личност на 2014" от сп. Пийпъл. Носителката на Оскар изпревари свои известни и не по-малко успешни колежки, като Дженифър Лорънс, Джулия Робъртс и Джулиана Маргулес. Кенийската хубавица краси корицата на предстоящото специално издание на списанието, което всяка година посвещава един свой брой на "Най-красивата личност".

Тазгодишната носителка на титлата навярно няма да изненада много хора, имайки предвид колко успешни бяха последните месеци за звездата от "12 години в робство". Освен киноотличията, които изгряващата актриса набързо натрупа в колекцията си, Лупита е и лице на Ланком Париж, а личният й стил периодично й печели челната позиция в различни класации за "най-добре облечени звезди".

"Много в вълнуващо и най-вече, това е огромен, огромен комплимент", споделя актрисата за титлата, отредена й от "Пийпъл". "Много се зарадвах за всички момичета, които ще ме видят на корицата и ще с това ще се почувстват малко по-видими."

Лупита Нионг’о използва новопридобитата си известност, за да мотивира младите момичета, и особено чернокожите момичета, да преследват мечтите си и да се обичат.

В благодарствената си реч при получаването на "Оскар"-а за поддържаща роля в "12 години в робство", актрисата записа името си в историята на наградите с думите: "Поглеждам към тази златна статуя и нека тя ми напомня, както и на всяко малко дете, че мечти ти имат значение, независимо откъде си."