През 2015 г. светът на киното беше разтърсен от суперекшъна „Лудия Макс“. На екрана, на фона на високоскоростни преследвания, експлозии и разрушения, звездите Чарлийз Терон и Том Харди създават образи, които ще се помнят дълго. Оказа се обаче, че в действителност двамата популярни актьори не са били толкова добър екип, който изглеждат на екрана.

Снимка: imdb.com

Това разкрива нова книга, описваща процеса по създаването на забележителния филм, който спечели 6 награди „Оскар“ от общо 11 номинации. Авторът Кайл Бюканън разкрива, че редовните закъснения на Том Харди за работа са станали причина за конфликта.

По време на снимките на филма Чарлийз Терон е била майка от скоро и не е искала да губи време на снимачната площадка. По нейна молба продуцентите на филма молят Том Харди да бъде по-точен, за да може снимките да свършат по график.

Един ден снимките трябва да започнат в 8 часа и Чарлийз Терон е на снимачната площадка с точност до секундата. Гримират я, обличат костюма ѝ и актрисата сяда в гигантския камион, в който се развива голяма част от действието на филма. Том Харди обаче не е там.

Снимка: imdb.com

„Стана 9 часа, но Том още го нямаше“, разказва операторът Марк Гоелнич, цитиран в книгата. „Питахме Чарлийз дали иска да слезе от камиона, за да се поразходи, но тя каза, че ще си стои вътре.“

Актрисата отказва да излезе и дори не ходи до тоалетната. Тя е твърдо решена да демонстрира колко е ядосана от закъснението на Харди и от това, че целият екип трябва да го чака.

Когато Том Харди пристига, часът е вече 11. Актьорът е закъснял с 3 часа и Чарлийз Терон е бясна.

Снимка: imdb.com

„Глобете го с хиляда долара за всяка минута, която закъсня“, крещи тя и го нарича с нецензурни епитети, когато вижда, че Том Харди се е появил. „Как може да нямаш никакво уважение към екипа?“

Когато чува думите на Чарлийз, Том Харди тръгва към нея, очевидно ядосан според очевидците, и я пита как го е нарекла.

В крайна сметка се налага режисьорът Джордж Милър да назначи човек, който постоянно да е на снимачната площадка, когато двамата актьори са заедно.

Към края на работата по филма, отношенията между Том Харди и Чарлийз Терон стават малко по-топли. Според оператора Марк Гоелнич Том Харди просто е бил в образа на Макс и затова се държал по този начин.

В култовата поредица на Джордж Милър Макс е бивш полицай, който губи разсъдъка си и тръгва на отмъстителна мисия, след като семейството му е убито. В първите три филма ролята на Макс се изпълнява от Мел Гибсън. Четвъртият филм, озаглавен „Лудия Макс: Пътят на яростта“, излезе след доста голяма пауза и успя да спечели 370 млн. от продажба на билети по света.

В момента тече работата по предистория с Аня Тейлър-Джой в главната роля.